DA SE SMRZNEŠ OD GOLOTINJE: Madonina ćerka POTPUNO NAGA odala počast mami i njenom NEPREVAZIĐENOM HITU! Sličnost je neverovatna
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

inspirisana maminim hitom

DA SE SMRZNEŠ OD GOLOTINJE: Madonina ćerka POTPUNO NAGA odala počast mami i njenom NEPREVAZIĐENOM HITU! Sličnost je neverovatna

Pop kultura -

Madonina ćerka Lurdes Leon odala je počast svojoj slavnoj majci u novom, prilično mističnom muzičkom spotu za njen treći singl pod nazivom "Spelling".

Kako piše Daily Mail, 26-godišnja muzičarka podelila je snimak na Instagramu i YouTubeu, otkrivajući da je inspirisana bezvremenskim videom njene majke za slavnu pesmu "Frozen", objavljenu 1998. godine. Isečak, koji je snimljen u Ašokan Akresu, ima snažnu vezu s originalom; od tona - tamnoplavih nijansi koje prevladavaju i Lurdes koja glumi sličan eterični, veštičiji lik s dugom lepršavom poput gavrana crnom kosom, do istih motiva crne ptice i psa.

Lurdes, koja se takođe u jednom trenutku pojavila naga u videu, napisala je dirljiv komentar dok je hvalila svoju 65-godišnju mamu nazvavši je svojom muzom.

"Ovaj komad je vrlo poseban. To je omaž večno umetničkom delu moje majke, Frozenu", napisala je Lurdes koja se na nastupima zove Lolahol. Video počinje u mračnoj šumi, dok zumira Lurdes, koja lebdi u vazduhu odevena u jezivu crnu haljinu, sličnu onoj Žan Pol Goltijera koju je Madona nosila u originalu. Početni kadrovi takođe odgovaraju originalu u kojem Madona lebdi u vazduhu iznad raspuklog pustinjskog tla. Na snimku su ruke omotane crnom tkaninom, a oči su joj sablasno bele.

Pored svih ostalih sličnosti, za razliku od Madoninog videa koji se završava scenom u kojoj rukama kopa po pustinjskom tlu, "Spelling" se završava s golom Lurdes koja ulazi u reku, dok joj kosa nežno pada niz leđa i polako se uranja u vodu. "Spelling" je režirala Kler Farin, a producirala Izabel Levin.

Lurdes je, kako je to sada postalo jasno, krenula maminim stopama i nastavlja svoju muzičku karijeru.

Objavila je svoj prvi samostalni singl "Lock&Key" i prateći muzički video u avgustu 2022. Usledio je njen drugi singl "Cuntradiction", objavljen u novembru, što su obe pesme s njenog debitantskog EP-ja "Go" s pet pesama. Takođe je kao tinejdžerka pevala prateće vokale za Madoninu pesmu "Superstar" iz 2012. koju je pop zvezda napisala o njoj.

Inače, Lurdes je napravila karijeru i kao model, a pojavila se u kampanjama za Stelu Mekartni, Marka Džejobsa, Miu Miu, Kalvina Klejna, Toma Forda, Burberi, Savage X Fenty i Muglera. Ovaj novi video dolazi 25 godina nakon što je Madona objavila video za "Frozen", glavni singl sa svog sedmog studijskog albuma "Ray of Light".

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track