VAŽIO JE ZA ITALIJANSKOG PLEJBOJA BEZ PREMCA: Spavao sa PREKO 6.000 žena, a ovo je bilo njegovo NAJJAČE ORUŽJE za zavođenje (FOTO)
Foto: Pasquale Bova/Ropi / Zuma Press / Profimedia

romeo iz riminija

VAŽIO JE ZA ITALIJANSKOG PLEJBOJA BEZ PREMCA: Spavao sa PREKO 6.000 žena, a ovo je bilo njegovo NAJJAČE ORUŽJE za zavođenje (FOTO)

Pop kultura -

Da li ste nekada čuli za legendarnog italijanskog plejboja, Mauricija Zanfantija? U Italiji ga se sećaju kao "Romea iz Riminija". Strastveni ljubavnik i neodoljivi zavodnik koristio je najjače oružje za zavođenje žena - ljubaznost.

Popularnost je stekao 70-ih godina prošlog veka dok je radio kao promoter noćnih klubova u Riminiju i okolini. Kako se pričalo, po sezoni je znao da zavede i po 200 žena. Italijanski plejboj koji je tvrdio da je spavao s više od 6.000 žena, umro je sa 63 godine i to radeći ono u čemu je najviše uživao, pišu italijanski mediji.

Naime, Mauriciju je pozlilo dok je vodio ljubav sa 40 godina mlađom Rumunkom na zadnjem sedištu automobila. Izdalo ga je srce. Najdraže su mu bile dame iz Nemačke i Skandinavije. Zime je provodio radeći u turističkim agencijama po Skandinaviji, leti radio u Italiji, a svojevremno se pohvalio kako je odveo u krevet i novinarku iz Francuske koja je došla da ga intervjuiše.

"On je bio najuspješniji italijanski zavodnik", i dan-danas pišu italijanski mediji. U novčaniku je nosio testove koje je radio na polne bolesti, kako bi dokazao da je negativan, ali tvrdio je da ga dame za to nikad nisu pitale.

"Mislim da sam napravio više za promociju ove regije nego 100 turističkih agencija", kazao je pe smrti Mauricijo, koji je uvek isticao kako treba biti ljubazan prema damama, a ostalo će doći...

(Kurir.rs/MONDO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track