POTPUNO MU JE OKRENULA LEĐA: Ocu Britni Spirs amputirali nogu, pevačica HLADNA KAO LED! Ne može da zaboravi MUČNU PROŠLOST
Foto: Profimedia, EPA

NIJE GA POSETILA U BOLNICI

POTPUNO MU JE OKRENULA LEĐA: Ocu Britni Spirs amputirali nogu, pevačica HLADNA KAO LED! Ne može da zaboravi MUČNU PROŠLOST

Pop kultura -

Otac pop ikone 2000-ih, američke pevačice Britni Spirs (42) od početka je podržavao njenu karijeru. Posebno onda kada je pevačica nizala hitove koji su zauzimali vrhove svih muzičkih lista, a u njihovu porodicu donosila milionske prihode.

Džejmi je rođen i odrastao u Luizijani, a kako je njegova druga ćerka otkrila, imao je teško detinjstvo. Majka mu je preminula kada je bio dečak, a otac je bio nasilan. Britni, njenu sestru Džejmi Lin i brata Brajana dobio je sa svojom drugom suprugom Lin. Britni je detinjstvo provela u Misisipiju, a njen otac je imao svoju građevinsku firmu.

Britni Spirs, Džejmi Spirs
foto: Profimedia

Ono što je najviše obeležilo odnos Britni Spirs i njenog oca Džejmija Spirsa (71) jeste konzervatorstvo koje je Džejmi imao nad svojom ćerkom punih 13 godina. Naime, Britni se 2008. slomila nakon razvoda od Kevina Federlajna, završila u psihijatrijskoj ustanovi, a onda završila pod Džejmijevim starateljstvom jer je procenjeno da nije sposobna sama voditi brigu o sebi.

Britni Spirs
foto: Instagram/britneyspears

Od tada do 2021., kada se napokon oslobodila, pevačici je otac kontrolisao svaki aspekt života. Finansije, društveni život, karijeru, izlaske iz kuće i ishranu. Britni se pre tri godine pobunila i dobila sudsku bitku s vlastitim ocem. Nakon toga je napisala knjigu u kojoj je progovorila o tome kako je njen život izgledao dok nije bila slobodna.

Britni Spirs
foto: Shutterstock, Printscreen/Youtube

- Otac mi je tada rekao: 'Samo te želim obavestiti, ja odlučujem. Ti sedi na tu stolicu i ja ću ti reći šta će se događati'. Pogledala sam ga sa sve većim osećajem užasa. "Sada sam ja Britni Spirs", rekao je - prisetila se Britni traumatičnog perioda u svojim memoarima.

Takođe je otkrila da ju je otac redovno nazivao debelom, nije joj dozvoljavao da pije kafu, davao lekove i uništio volju za onim što je pre najviše volela - pevanjem i plesanjem.

Britni Spirs
foto: Instagram/britneyspears

- Osećala sam se kao senka same sebe - rekla je jednom prilikom.

A Džejmi je celo vreme čvrsto ostao pri svojoj tvrdnji da je sve učinio za dobrobit svoje kćeri.

- Volim svoju kćer svim srcem i dušom. Gde bi Britni bila bez mog starateljstva? Ne znam da li bila živa. Zaista ne znam - rekao je Džejmi svojevremeno za Daily Mail.

Britni Spirs, Džejmi Spirs
foto: Profimedia

Pevačica je pak više puta optužila članove svoje porodice, oca, majku Lin, sestru Džejmi Lin i brata Brajana da su zaradili od njene karijere. To se najviše ticalo upravo Džejmija, koji je za svaki mesec za koji se 'starao' o Britni dobio 16.000 dolara, ali i procente od turneja na kojima je bila.

Džejmi Spirs
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Da s ocem ne želi imati više ikakve veze, Britni je jasno rekla još 2021., a njen se stav, čini se, nije promenio. Džejmiju je nedavno amputirana noga zbog teške infekcije, no, kako pišu strani mediji, njegova ga slavna kći nije posetila.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.B.)

Bonus video:

01:06

Bizarni video Britni Spirs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track