POČINJE SEZONA LOVA NA NAGRADE U HOLIVUDU: Evo ko će se boriti za Zlatni globus, a koga najviše "drma" TAKMIČARSKA GROZNICA (FOTO)
Foto: Profimedia

TRAJAĆE DO DODELE OSKARA 10. MARTA

POČINJE SEZONA LOVA NA NAGRADE U HOLIVUDU: Evo ko će se boriti za Zlatni globus, a koga najviše "drma" TAKMIČARSKA GROZNICA (FOTO)

Pop kultura -

Sezona dodela holivudskih nagrada ovog vikenda počinje punom parom nedeljnom svečanom dodelom Zlatnih globusa, a glumci razmišljaju kako uživati u navali pažnje i preživeti uspone i padove.

Britanka Keri Maligan, dvostruko nominovana za Oskara koja se ove godine takmiči za Zlatni globus za najbolju glumicu (film 'Maestro'), rekla je: 'Oh, samo uživam, zabavljam se i ne shvatam to preozbiljno'.

Keri Maligan
foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Maligan je rekla da je oduševljena onim što naziva 'ljupkim sestrinstvom' glumica nominovanih ove godine, uključujući Margo Robi, Emu Stoun, Lili Gledstoun i Gretu Li.

Ema Stoun
foto: Profimedia

Oskarom nagrađena Stoun, nominovana za Zlatni globus za najbolju glumicu ('Poor Things'), priznala je da je sezona dodela nagrada 'i vrlo iscrpljujuća i vrlo uzbudljiva'.

Sezona dodele do 10. marta

Ove nedelje su na filmskom festivalu u Palm Springsu nominovani za Zlatni globus podelili svoju mešavinu ushićenja, dezorijentisanosti i potrebe da se brine o vlastitom umu, telu i duhu.

Sezona traje do dodele Oskara 10. marta i uključuje nekoliko dodela nagrada i bezbrojne intervjue.

Dodela Oskara
foto: Printscreen Instagram

- Projektu se pridaje puno pažnje, to je dobro, ali u isto vreme mogu razumeti kako neko može malo i skrenuti s ovim odbeglim cirkusom - rekao je Džefri Vrajt, nominovan za najboljeg glumca za 'American Fiction', dodavši , 'Želim da se naš film pogleda.'

Kolman Domingo, koji se takmiči za svoj prvi Zlatni globus za najboljeg glumca ('Rustin'), rekao je da glumci koji su prošli kroz sezonu dodela nagrada savetuju da se treba fokusirati na brigu o sebi.

- Dakle, nemojte razmišljati o tome ko pobeđuje, nemojte razmišljati o tim stvarima - rekao je Domingo.

- Razmišljajte o tome da budete prisutni i uživate u trenutku. I mislim da je to ono što radim - dodao je.

Irski glumac Kilijan Marfi, nominovan za najboljeg glumca za glavnu ulogu u istorijskoj drami 'Openhajmer', rekao je da uživa u susretu s glumcima i filmašima kojima se godinama divi.

Kilijan Marfi
foto: Profimedia

- Samo čavrljam s njima u društvu. To se ne radi tako često - rekao je Marfi.

Mark Rafalo, nominovan za najbolju sporednu mušku ulogu ('Poor Things') rekao je da sad kad je malo stariji gleda na sezonu dodela nagrada na novi način.

Mark Rafalo
foto: Profimedia

- Sada sam u toj dobi u kojoj ih možda neće biti puno više i mogu to ceniti na drugačiji način nego što sam ikada pre - rekao je Rafalo, koji ima 56 godina.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.B.)

Bonus video:

01:35

GLUMAČKA LEGENDA OTKRIVA ŠTA JE KLJUČNO ZA USPEH U GLUMI! Seka Sablić na dodeli nagrade Zlatni pečat: OVO MI GOVORI DA SAM ŽIVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track