NASLEDNICA SVAROVSKI IMPERIJE "ŠUTNULA" MUŽA ZBOG HRVATSKOG TAJKUNA Evo ko je najpoželjniji neženja u Evropi za kim je "ODLEPILA"
Foto: action pre / Shutterstock Editorial / Profimedia

BRAK TRAJAO SAMO 6 GODINA

NASLEDNICA SVAROVSKI IMPERIJE "ŠUTNULA" MUŽA ZBOG HRVATSKOG TAJKUNA Evo ko je najpoželjniji neženja u Evropi za kim je "ODLEPILA"

Pop kultura -

Kada ste naslednica Svarovski imperije, onda je i očekivano da se udate u venčanici od kristala. Ali je Viktorija Svarovski (30) nadmašila očekivanja, kada se 2017. udala za Vernera Murca u Trstu. Njena haljina je nezamislivo skupa i danas se često priča o njenom modnom izboru, koji je koštao više od milion dolara! Njen brak potrajao je šest godina, a onda je počelo da se priča o njenoj navodnoj novoj romansi.

venčanica, Viktorija Svarovski
foto: Printscreen/Instagram

Viktorija Svarovski udala se u katedrali u Trstu, u haljini sa 500.000 kristala i velom od osam metara. Venčanica od milion dolara teška je čak 46 kilograma. Izdržala je tu težinu zbog ideje o svom savršenom venčanju, a imala je i pomoć dok je ulazila u crkvu.

Viktorija Svarovski
foto: Petrussi Foto / Splash / Profimedia

Venčanica je model modne kuće Michael Cinco, a Viktorija je kasnije na prijemu nosila crvenu haljinu sa Svarovski kristalima i Jimmy Choo cipele kao i klač torbu u obliku srca. Dres kod je bio sledeći - žene su nosile crvenu odeću, a muškarci belu garderobu.

Veza bivših supružnika trajala je od njene rane mladosti, od 16. godine. Razvod se za javnost desio iznenada, posle šest godina. Viktorija je objavila da se razvodi od 17 godina starijeg supruga, a šuškalo se da je razlog njena zaljubljenost u tajkuna Marka Matešića.

Viktorija Svarovski
foto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Sa Matešićem (31) je bila na sastanku u januaru 2023. a viđeni su zajedno i u julu na trkama Formule 1 u Austriji. Postali su veoma bliski, a nisu ni potvrdili niti demantovali vezu.

Viktorija Svarovski koja je pobedila u devetoj sezoni RTL šoua "Let's Dance2 2016. obožava javnu scenu. Matešić je izbio u prvi plan prošle godine, kada se našao na 37. mestu najbogatijih ljudi na svetu na Forbsoovoj listi.

Matešić je sin čuvenog australijskog biznismena Ditriha Matešića koji je umro 2022. u 78. godini posle duge i teške bolesti.

Ditrih Matešić bio je najpoznatiji po osnivanju korporacijskog giganta energetskog pića, a ostavio je veliki trag i u Formuli 1 kojoj se priključio devedesetih godina kao glavni sponzor i većinski vlasnik Zaubera. Od 2005. njegov tim se osamostalio i postao jedna od najuspešnijih ekipa na svetu u automobilizmu.

Viktorija Svarovski
foto: Profimedia

Poslovno carstvo pokrenuo je 1987. sa Tajlanđaninom Čaleom Jovidjom, uspešnom dinamičnom marketinškom startegijom brzo je brend učinio planetarno poznatim. Ditrih se nije nikada ženio, a iza sebe je ostavio jednog sina, Marka Matešića. Rođen je u Austriji, rodnoj zemlji svoje majke, pojedini izvor kažu da mu je otac bio poreklom iz Slovenije, ali ima naznaka i da je zapravo poticao iz Zadra.

Ditrih se izjašnjavao kao kosmopolita iz Austrije, studirao je dugo ekonomiju u Beču, a u mladosti je obožavao ekstremne sportove. Za njega se vezuje još jedna priča: bio je poznat i kao strastveni pilot, imao je hangar sa kolekcijom starih aviona, uključujući i poslednji Daglas DC-6B koji je nekada koristio Josip Broz Tito.

Mark Matešić je nakon očeve smrti nasledio 49 odsto u očevoj kompaniji, brojne luksuzne nekretnine, ostrvo na Fidžiju, dvorac u Austriji i imanje u Londonu... Vlasnik je kompanije za proizvodnju pića "Thalheimer Heilwasser".

Bogatstvo porodice Svarovski procenjuje se na više milijardi dolara.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

00:29

Kaća Grujić u jednom snimku sumirala 2021. godinu: U svakom kadru je sa Gobeljićem, a tu je i naslednica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track