OSTAVIO MAJKU NA SAMRTNOJ POSTELJI DA BI PRISUSTVOVAO SAHRANI NJENOG PSA Svetski zavodnik joj "JEO IZ RUKE", bili zajedno IZ INATA
Foto: Cathy Gibson, PacificCoastNews.c / Pacific coast news / Profimedia

NISU SE PODNOSILE

OSTAVIO MAJKU NA SAMRTNOJ POSTELJI DA BI PRISUSTVOVAO SAHRANI NJENOG PSA Svetski zavodnik joj "JEO IZ RUKE", bili zajedno IZ INATA

Pop kultura -

Džon Kenedi Mlađi, sin američkog predsednika Džona F. Kenedija i slavne Žakline Džeki Kenedi Onazis, bio je jedan od mladića za kojima su osamdesetih i devedesetih uzdisale sve devojke u Americi.

On je, zbog svoje čuvene porodice i odrastanja pod svetlima reflektora, uvek bio aktuelna tema u medijma, a kada je odrastao i postao zgodan i uspešan muškarac, mnoge poznate dame pale su na njegov šarm.

Ljubio je Džon Kenedi više glumica, uključujući Saru Džesiku Parker i Bruk Šilds, a bio je u vezi i sa supermodelom Sindi Kraford, ali je najduže voleo Deril Hanu, koja je tih godina važila za pravi seks simbol u Holivudu.

Džon Kenedi Džunior
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Osim što su dobro izgledali – Kenedi je 1988. proglašen najseksepilnijim muškarcem na svetu, a Hana je devedeseth zvanično bila na svim listama najlepših žena planete, oni su se dobro slagali. Međutim, njihov odnos bio je daleko od idiličnog, a često je problem bila činjenica da Džonova majka Džeki nije podnosila potencijalnu snahu.

Deril Hana
foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Ljubavna priča Džona Kenedija Mlađeg i Deril Hane

Džon i Deril prvi put su se sreli još ranih 80 ih, dok su bili na porodičnim odmorima na ostrvu Sveti Martin na Karibima.

– Džonu je bilo čudno što se činilo da Deril svuda sa sobom nosi plišanog medu, ali mu je bila i fascinantna – piše biograf Stiven M. Gilon u knjizi "Američki neradi princ: Život Džona F. Kenedija Mlađeg".

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

Jedno drugom ih je predstavio Derilin očuh Džerold Vaksler, poznati milijarder koji je dao ogroman doprinos predsedničkoj kampanji Teda Kenedija. Međutim, tek nekoliko godina kasnije Deril i Džon su postali par.

Ponovo su se sreli tek na venčanju Kenedijeve kontroverzne tetke Li Radzivil s rediteljem Herbom Rosom 1988. godine. Oboje su bili u vezama s drugim ljudima: glumica se viđala s kantautorom Džeksonom Braunom, a Džon s glumicom Kristinom Hag. Međutim, ubrzo su okončali svoje veze i postali par.

Deril Hana
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ipak, njihova veza bila je neobavezna, ali su emocije postepeno rasle i oni su postali nerazdvojni. Više nisu mogli da sakriju ljubav, a američka javnost nije mogla da ih se zasiti. Toliko se pričalo o tome da su se navodno tajno venčali i da planiraju svadbu, a se Deril žalila da je jednom prilikom pozvala svog vodoinstalatera, a on ju je pitao da li se stvarno udaje za Džona Kenedija Mlađeg.

U pomenutoj biografiji, Gilon tvrdi da je Džon bio toliko vezan za glumicu da je, dok je njegova majka Džeki bila u bolnici u Njujorku na samrtnoj postelji, on otišao u Los Anđeles da bi prisustvovao sahrani Derilinog psa. Da priča bude još apsurdnija, navodno je glumica prasnula na Džona jer za pepeo nije odabrao lepšu kutiju.

Džeki Kenedi
foto: Profimedija

Čak i nakon Džekine smrti, glumica je imala drugog psa koji je bio bolestan, a Džon je bio s njom i sve vreme slušao isključivo o njenim ljubimcima.

– Možeš li da poveruješ? Upravo sam izgubio mamu, a ona hoće da priča samo o svom bolesnom psu– navodno je rekao Kenedi svojoj prijateljici Saši Šermajef.

Džeki Kenedi, Žaklina Kenedi
foto: Profimedia

Rastanak je u tom trenutku za njega bio neminovan, ali Džon nije hteo da njime skrene pažnju sa Džekine smrti, pa se pravio da je sve u redu i navodno organizovao da ih papraci fotografišu dok voze rolere.

Džeki Kenedi, inače, definitivno nije mogla da se svrsta u obožavaoce Deril Hane, a napetost koja je između njih bila očigledna s godinama je samo rasla. Kristofer Andersen u knjizi "Dobri sin: Dž.F.K. Mlađi" piše da nekadašnja prva dama Amerike i holivudska glumica nijednom nisu direktno sukobile, ali kad god bi Džon doveo devojku kod majke na večeru – Džeki je jela s poslužavnika u drugoj prostoriji.

Navodno je Kenedi uvek želeo da kontrira svojoj majci i možda je baš zato toliko potrajala njegova ljubav s holivudskom zvezdom.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

– Džon je većinu žena u svom životu merio po Džekinom mišljenju o njima –tvrdi biograf Dž. Rendi Taraboleri. – Ako bi njegova majka odobravala, Džon bi rekao da nije siguran. Ako se njegova majka ne bi složila, kao u slučaju Deril Hane, Džon bi se još više vezao.

Konačno su se rastali 1994. godine, tri meseca posle Džekine smrti, a Kenedi je za InStyle rekao da je Deril "opsednuta sobom".

Nakon raskida, glumica je imala više zapaženih veza, među kojima je i ona s glumcem Valom Kilmerom, a 2018. godine se udala za muzičara Nila Janga. Džon je potom stupio u vezu, a potom i brak s Kerolin Beset, s kojom je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1999. godine.

(Kurir.rs/Wanted/T.B.)

Bonus video:

02:50

KENEDI NEMA ŠANSE PROTIV BAJDENA! Đukić smatra da je antivakser najslabiji izazivač: ČAK NI FAMILIJA NIJE UZ NJEGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track