ZAKAZANO SUĐENJE ALEKU BOLDVINU ZA UBISTVO IZ NEHATA: Evo kolika kazna zatvora preti glumcu jer je UPUCAO koleginicu na snimanju
Foto: Profimedia

NESREĆNI SLUČAJ SE ODIGRAO U OKTOBRU 2021.

ZAKAZANO SUĐENJE ALEKU BOLDVINU ZA UBISTVO IZ NEHATA: Evo kolika kazna zatvora preti glumcu jer je UPUCAO koleginicu na snimanju

Pop kultura -

Suđenje glumcu Aleku Boldvinu zakazano je za 1. februar, kada će se suočiti s optužbom za ubistvo iz nehata nakon što je ubio snimateljku na filmskom setu. To će mu biti prvi put da je izveden pred okružni sud u Novom Meksiku, ali se neće pojaviti uživo, već virtualno, piše Daily Mail.

U slučaju je imenovan kao Aleksander Rej Boldvin, a za ubistvo iz nehata optužen je nakon što je porota 19. januara glasala za podizanje optužnice protiv njega.

Alek Boldvin, Halina Hačins
foto: EPA/John G Mabanglo, Profimedia, Shutterstock

Boldvin je smrtno ustrelio snimateljku Halinu Hačins na setu vesterna "Rust" u oktobru 2021, kada je pištolj bio napunjen pravim umesto lažnim mecima.

Porota odlučila da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice

Boldvin je već ranije bio optužen zbog smrti snimateljke, ali su optužbe odbačene prošlog aprila, samo dve nedelje pre početka suđenja, piše BBC. Lokalni tužioci navode kako su došli do dodatnih činjenica zbog kojih je potreban novi sudski proces. Preti mu do 18 meseci zatvora ako bude proglašen krivim.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Glorija Olred, advokatica Halininih roditelja i sestre, rekla je u odgovoru na nove optužbe: "Naši klijenti su uvek tražili istinu o tome šta se dogodilo na dan kada je Halina Hačins ubijena.

Boldvin je tvrdio da je poštovao zakone o sigurnosti oružja i da je kriv oružar ili osoblje koje mu je dalo pištolj napunjen metkom. Insistira na tome da je pištolj bio prazan kad ga je uzeo na probi scene. Oni nastavljaju da traže istinu u našoj građanskoj tužbi i takođe bi želeli da postoji odgovornost u sistemu krivičnog pravosuđa.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Velika porota odlučila je da postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata. Radujemo se krivičnom suđenju koje će odlučiti treba li ga osuditi za preranu smrt Haline."

Glumac tvrdi da nije povukao obarač

Podsetimo, glumac je na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljku Halinu Hačins. Reditelj Hoel Souza takođe je ranjen u incidentu. Boldvin je na snimanju niskobudžetnog vesterna vežbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljku Halinu Hačins, koja je nedugo potom preminula.

Halina Hačins
Halina Hačinsfoto: Profimedia

Boldvin je negirao odgovornost za ubistvo rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da su Gutjerez Rid i drugi stručnjaci za oružje trebali da osiguraju da u njemu nema metaka.

Tužioci u Novom Meksiku naknadno su proveli forenzička ispitivanja pištolja kojim je upucana Hačins i rekli da je analiza oružja pokazala da pištolj nije mogao da opaliti bez povlačenja okidača.

(Kurir.rs/ Daily Mail)

Bonus video:

00:25

Suđenje Donaldu Trampu u Njujorku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track