GOLE FOTKE TEJLOR SVIFT NAPRAVILE HAOS NA MREŽAMA, A SAD STIGLA NOVA PROMENA: Pevačica podnosi tužbu? Evo kako je reagovao Mask
Foto: Billy Bennight / ADMedia / Profimedia

Tejlor PONOVO NA X-U

GOLE FOTKE TEJLOR SVIFT NAPRAVILE HAOS NA MREŽAMA, A SAD STIGLA NOVA PROMENA: Pevačica podnosi tužbu? Evo kako je reagovao Mask

Pop kultura -

Društvena mreža Ilona Maska, X, obnovila je pretragu za pevačicom Tejlor Svift nakon što je bila privremeno blokirana od korisnika kako bi se sprečilo pojavljivanje određenih rezultata, posebno seksualno grafičkih AI fotografija pevačice koje su kružile internetom.

Pretraživanje imena popularne pevačice sada, kao i obično, pokazuje listu tvitova, prenosi Dejli mejl. Nakon što su eksplicitne i uvredljive lažne fotografije pevačice počele da kruže platformom prošle nedelje, počele su da kruže glasine da bi Sviftin pravni tim mogao da tuži veštačku inteligenciju. Još juče pretraga je pokazala poruku o grešci i upit korisniku da ponovo pokuša pretragu, uz dodatak – „Ne brini, nisi ti kriv”.

Tejlor Svift
foto: BeautifulSignatureIG / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neki su otkrili da se blok može zaobići stavljanjem navodnika oko imena pop zvezde. Tejlor Svift je najpoznatija žrtva ovog oblika nasilja sa kojim tehnološke platforme i grupe za borbu protiv maltretiranja pokušavaju da se pozabave. Jedna fotografija pevačice na X je pregledana 47 miliona puta pre nego što je nalog suspendovan, a mnogi su kritikovali X zbog naizgled sporog reagovanja na pojavu slike.

- Pretraga je ponovo omogućena i nastavićemo da pratimo sve pokušaje širenja ovog sadržaja i uklonićemo ga ako ga pronađemo - rekao je Džo Benarok, šef poslovnih operacija u X.

Tejlor Svift
foto: Printscreen

On je dodao da je kompanija preduzela privremene mere i da je to obavljeno iz opreza jer je bezbednost bila prioritet. Međutim, termin „Tejlor Svift AI“ je i dalje blokiran prilikom pretraživanja na platformi.

Kada su slike popularne pevačice počele da se šire internetom, njeni fanovi su krenuli u kontraofanzivu na platformu X sa heštegom #ProtectTailorSvift, odnosno #ProtectTailorSvift, kako bi ovu društvenu mrežu preplavili pozitivnijim fotografijama pop zvezde.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/A.G.)

Bonus video:

01:11

DEVOJKA ME JE POLJUBILA, BILO JE LEPO! Pevačica u Sloveniji doživela neviđeno: Prišla da se slika, a onda me UHVATILA ZA GLAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track