IZNENENADA PREMINUO MLADI PEVAČ: David je imao samo 37 godina, trudio se da promoviše zvuk svog kraja, a radio je i u muzeju
Foto: Printskrin / You Tube

velika tuga

IZNENENADA PREMINUO MLADI PEVAČ: David je imao samo 37 godina, trudio se da promoviše zvuk svog kraja, a radio je i u muzeju

Pop kultura -

Preminuo je zadarski pevač David Ricov. Dalmatinski zabavljač umro je iznenada noćas u 37. godini života.

Muzikom se bavio od detinjstva, a karijeru je započeo pevajući sa starijim kolegom Bepom Matešićem. S njim je snimio brojne popularne pesme, a zajedno su dobili i grb Grada Zadra za promociju dalmatinske pesme.

Bio je i zaposlen u Narodnom muzeju u Zadru. Zakonitost njegovog zapošljavanja proveravala je policija, prema nalogu Državnog tužilaštva. Ricov je 2017., naime, zaposlen bez konkursa, preko ugovora o delu. David je u vreme zapošljavanja u Narodnom muzeju još uvek bio konobar po struci. I upravo njemu je povereno vođenje kulturno-istorijskog spomenika iz 1243. godine.

Ricov je rođen u Zadru, 31. avgusta 1986. godine, a muzikom je počeo da se bavi od ranog detinjstva.

Prve profesionalne nastupe imao je s 15 godina kada je počeo da nastupa širom države, ali i u inostranstvu, piše "Večernji list".

Mladi pevač je uveliko sarađivao s Bepom Matešićem, a prvu solističku pesmu objavio je 2012. godine pod nazivom "Di vitar ljubi maslinade".

Nastupajući po raznim festivalima, Ricov se uvek trudio da promoviše dalmatinski zvuk.

Jedan od poslednjih muzičkih spotova koje je objavio bio je za novu pesmu "300 ludih svatova".

Poslednjih godina Ricov je bio i zaposlen u Narodnom muzeju u Zadru. Imao je i privatnu firmu koja se bavi arheološkim iskopinama. Ima ih po celoj državi.

- Radimo istraživanja, nacrte. U Zadru gde god zakopaš je problem jer je ceo grad arheološko nalazište. Našli smo Veneru staru 2000 godina na zadarskom poluostrvu, bilo je puno posuda, amfora i sličnih nalaza, ali Venera je najznačajnija. Pohranili smo je u Biogradu u muzeju i čekamo restauraciju. Kako smo je našli na poluostrvu gde će se raditi hotel, verovatno će biti izložena na ulazu u hotel - rekao je pre nešto više od godinu dana za "24sata.hr".

(Kurir.rs/Index/Novosti/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track