"TEŠKO MI JE..." Obožavana glumica PODMITILA sastavljače prijemnog da bi njena ćerka upisala fakultet, a sad KUKA NA SAV GLAS
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

NIKO NEĆE DA JE ANGAŽUJE

"TEŠKO MI JE..." Obožavana glumica PODMITILA sastavljače prijemnog da bi njena ćerka upisala fakultet, a sad KUKA NA SAV GLAS

Pop kultura -

Felisiti Hafman "još uvek procesuira" život i svoje odluke nakon skandala oko falsifikovanja upisa na fakultet i 11 dana koje je odslužila u zatvoru zbog svoje upletenosti u tu muljažu. Glumica je, naime, platila 15.000 dolara osobi iz kompanije specijalizovane za pripremu testova SAT za upis na američke univerzitete, a sve kako bi popravila rezultate svoje ćerke.

Prema Page Sixu, 61-godišnjoj glumici je "teško da odgovori na pitanje kako je", ali tvrdi da je "dobro sve dok su njena deca i muž takođe dobro". Takođe je istaknula da "nije puno radila" nakon izlaska iz zatvora u oktobru 2019. godine, a ističe kako pilot epizodu jedne serije u kojoj je trebalo da glumi ABC ipak nije prihvatio.

Felisiti Hafman
foto: ABC7 / Planet / Profimedia

- Kao da mi je stari život umro i ja sam umrla s njim - dodala je.

Hafman je takođe glumila u pilot epizodi za ABC, u kojoj je tumačila vlasnicu bejzbol tima iz niže lige, ali ni taj projekat nije prihvaćen.

Glumica poznata po ulozi u seriji "Očajne domaćice" osuđena je na dve nedelje zatvora nakon što je priznala krivicu da je nekome platila 15 hiljada dolara kako bi popravila rezultate ispita svoje ćerke Sofije Grejs Mejsi 2019. godine. Zvanično je optužena za prevaru i ucenu, a glumica je odslužila svoju kaznu u Federalnoj zatvorskoj ustanovi u Kaliforniji. Osim toga, naređeno joj je da plati kaznu od 30 hiljada dolara, odsluži 250 sati društveno korisnog rada i bude pod nadzorom, na slobodi, godinu dana.

3.4.2019, Felisiti Hafman
foto: AP

Uz Sofiju Grejs, koja sada ima 23 godine, sa svojim suprugom, zvezdom serije "Besramnici", Vilijamom H. Mejsijem, ima i 21-godišnju Džordžiju Grejs Mejsi. Sofija je na kraju sama polagala testove SAT i primljena je na Univerzitet Carnegie Mellon u Pitsburgu.

Inače, Hafman je prošlog decembra prekinula ćutnju u vezi s burnim razdobljem života svoje porodice.

- Ljudi pretpostavljaju da sam ušla u ovo tražeći način da prevarim sistem i sklapam kriminalne poslove u zabačenim uličicama, ali to nije bio slučaj - rekla je za ABC7. Zatim je objasnila da je slepo sledila Vilijama "Rika" Singera, trenera koji priprema učenike za koledž, i istakla je kako on stoji iza cele sheme.

Felisiti Hafman
foto: Profimedia

- On je preporučivao programe i mentore i bio je stručnjak. I nakon godinu dana, počeo je da govori da moja ćerka neće upisati nijedan od fakulteta koje želi i tako sam mu poverovala - podelila je.

- Kada je polako počeo da predstavlja kriminalni plan, činilo se kao da je to moja jedina opcija da svojoj ćerki pružim budućnost, pa sam se osećala kao da bih bila loša majka da nisam to učinila - ističe Hafman.

Felisiti Hafman
foto: Profimedia

Podsetimo, ona nije bila jedina slavna osoba koja je završila u zatvoru zbog sličnog skandala. Zvezda serije "Puna kuća" Lori Laglin neslavno je osuđena na dva meseca iza rešetaka jer je lažirala učestvovanje svojih ćerki u veslačkom timu njene srednje škole kako bi dobila stipendiju za Univerzitet Južne Kalifornije.

Osim zatvorske kazne, pristala je da plati kaznu od 150 hiljada dolara i odradi 100 sati društveno korisnog rada nakon što je priznala krivicu. Njen suprug, modni dizajner Mosimo Đanuli, odslužio je pet meseci u zatvoru, platio kaznu od 250 hiljada dolara i odradio 250 sati društveno korisnog rada.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

04:07

EKSKLUZIVNO Snežana Đurišić po prvi put o AFERI MITO, otkrila zbog čega je imala problem sa Dušanom, a ovo je rekla NJEGOVOJ MAMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track