"DOSTA MI JE SVEGA": Porodična drama Vilijama KOŠTALA ŽIVACA, a evo gde se princ ZAPUTIO i u čemu sada pronalazi vrstu UTEHE
Foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

REŠIO DA SE MALO SKLONI OD SVEGA

"DOSTA MI JE SVEGA": Porodična drama Vilijama KOŠTALA ŽIVACA, a evo gde se princ ZAPUTIO i u čemu sada pronalazi vrstu UTEHE

Pop kultura -

Princ Vilijam (41) podržao je dobrotvornu organizaciju "Air Ambulance Charity", a mnogi su komentarisali kako se na njegovovm licu videlo da nosi preveliki teret na leđima poslednjih dana. Zahvalio je svima na podršci koju su on i njegova porodica dobili nakon što se saznalo da njegov otac, kralj Čarls III (75) ima rak, ali i nakon što je njegova supruga Kejt Midlton imala operaciju abdomena.

"Želeo bih da iskoristim ovu priliku i zahvalim vam se na ljubaznim porukama podrške Kejt i mom ocu, posebno poslednjih dana. Svima nam to jako puno znači", rekao je u sredu pa dodao:

princ Vilijam
foto: Stefan Rousseau / AFP / Profimedia

"Pošteno je reći da je proteklih nekoliko nedelja sve bilo medicinski usmereno, pa sam mislio da dođem na ovaj događaj kako bih pobegao od svega".

Vilijamove reči su mnoge umirile jer je javnost zabrinuta nakon što se u ponedeljak uveče saznalo da Čarls ima karcinom, koji je otkriven tokom nedavnog lečenja povećanja prostate. Jedino što su iz Bakingemske palate rekli jeste da se ne radi o raku prostate.

kralj Čarls
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Tokom nedavnog bolničkog postupka zbog benignog povećanja prostate, uočen je zaseban problem koji zabrinjava. Naknadni dijagnostički testovi identifikovali su oblik raka", objavila je palata u saopštenju. Dodali su kako je Njegovo Veličanstvo odmah krenulo s tretmanima lečenja, a tokom tog vremena doktori su mu savetovali da otakže dužnosti u javnosti. Ipak, u periodu lečenja, kralj će nastaviti da obavlja državne poslove i službenu papirologiju kao i obično. Zahvalan je medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zbog nedavnog bolničkog zahvata.

Princ Vilijam
foto: AP Yui Mok

Ostaje pozitivnog duha oko lečenja i veseli se povratku svakodnevnim dužnostima čim pre moguće. Daily Mail pisao je kako su prognoze dobre i da se za rak saznalo dok je u početnoj fazi.

kralj Čarls
foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Nakon te teške dijagnoze, iz Amerike se u Veliku Britaniju uputio Čarlsov mlađi sin, princ Hari. Putovao je do Londona 11 sati, u utorak se sastao s ocem i razgovarali su otprilike 45 minuta, a već je u sredu bio u avionu za Ameriku.

princ Hari
foto: Julian Simmonds / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa njim nisu došli supruga Megan Markl i deca, koji su ostali u Kaliforniji uprkos katastrofalnoj vremenskog prognozi i najavljenim poplavama. Inače, Hari se nije susreo s bratom Vilijamom, iako mnogi navode kako bi rado pristao na razgovor da je bilo prilike za to.

(Kurir.rs/Story.hr/T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track