VILIJAM OTVORIO DUŠU O BOLESTI KEJT MIDLTON: Princ izneo NOVE DETALJE princezinog oporavka nakon operacije abdomena (FOTO)
Foto: Stefan Rousseau / AFP / Profimedia

EVO KAKO JE SVE PROTEKLO

VILIJAM OTVORIO DUŠU O BOLESTI KEJT MIDLTON: Princ izneo NOVE DETALJE princezinog oporavka nakon operacije abdomena (FOTO)

Pop kultura -

Princ Vilijam vratio se juče službenim dužnostima nakon što je Bakingemska palata u ponedeljak saopštila da njegov otac kralj Čarls boluje od raka i nakon što je njegova supruga Kejt Midlton imala operaciju abdomena 16. januara u istoj bolnici gde je operisan i britanski monarh. Bio je najpre u jutarnjim časovima domaćin ceremonije uručenja nagrada istaknutim umetnicima i sportistima u Vindzoru, koje je ranije predvodio kralj, a onda i na dobrotvornoj večeri u Londonu gde je otkrio sledeće detalje.

"Želeo bih da iskoristim ovu priliku da vam se zahvalim na ljubaznim porukama podrške za Ketrin i za mog oca, naročito poslednjih dana", rekao je princ Vilijam na gala večeri za London's Air Ambulance fondaciju i poručio. "Svima nam to jako mnogo znači".

Princ Vilijam
foto: AP Yui Mok

U šali je zatim dodao: "Pošteno je reći da su proteklih nekoliko nedelja bili više medicinski usmerene pa sam mislio da dođem na ovaj događaj kako bih pobegao od svega".

Čim je saopšteno da je Kejt Midlton imala operaciju abdomena, saznalo se da će Vilijam odložiti određene javne angažmane kako bi brinuo o supruzi i njihovoj deci. U međuvremenu je saopšteno da Čarls III boluje od raka, a onda je usledila vest da se vraća poslu iako ostaje posvećen brizi o princezi od Velsa koja će se vratiti dužnostima posle Uskrsa, kako se očekuje.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vilijam je juče na ceremoniji uručenja MBE pričao o svojoj supruzi.

"Princ Vilijam je rekao da su o Kejt brinule dve filipinske medicinske sestre koje su bile neverovatne i ljubazne", napisala je na LinkedIn Patriša Sprus koja je nagradu dobila zahvaljujući zapošljavanju stranih lekara u Nacionalnoj britanskoj zdravstvenoj službi.

princ Vilijam
foto: Printscreen YT

Bivša fudbalerka Elen Vajt koja je takođe postala MBE poručila je Vilijamu da želi sve najbolje Kejt Midlton. Na pitanje kako je reagovao, rekla je: "Stvarno je cenio to. Pa da, bilo je očigledno da sam želela da pošaljem najbolje želje".

Čitač s usana Džeremi Frimen protumačio je da joj je Viljam poručio: "Bilo je lepo videti vas ponovo", a da mu je ona odgovorila: "Hvala, molim vas, prenesite ocu želje za oporavak", prenosi Daily mail.

Čarls III imao je pre dve nedelje operaciju zbog benignog povećanja prostate, ustanovljeno je u bolnici da ima rak, ali se radi o odvojenom problemu.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track