ORUŽARKI FILMA "RUST" PRETI DO TRI GODINE ZATVORA: Ipak će joj se suditi za KOBNU PUCNJAVU na setu u kojoj je učestvovao Boldvin
Foto: New Mexico Administrative Office of the Courts / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

iščekuje suđenje

ORUŽARKI FILMA "RUST" PRETI DO TRI GODINE ZATVORA: Ipak će joj se suditi za KOBNU PUCNJAVU na setu u kojoj je učestvovao Boldvin

Pop kultura -

Oružarka Hana Gutjerez-Rid iščekuje suđenje za kobnu pucnjavu na setu filma "Rust" u kojoj je u oktobru 2021. poginula snimateljka Halina Hačins. Slučaj bi kako piše BBC, trebao započeti u Santa Feu u sredu. Gutjerez-Rid izjasnila se nevinom po optužbama za nenamerno ubistvo i neovlašćeno menjanje dokaza. Preti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena. Gutjerez-Rid nastojala je da se slučaj odbaci, ali je sudija prošle nedelje odlučio da će se on ipak nastaviti.

Hana Gutjerez Rid
foto: Profimedia

Takođe, Alek Boldvin 19. januar je ponovo optužen za ubistvo iz nehata, nakon što su lokalni tužioci rekli da su iz forenzičkih testova o oružju korištenom u pucnjavi proizašle dodatne činjenice. Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv, a u njegovom slučaju nije još zakazan datum suđenja. Hačins je ubijena kada je pištolj koji je držao Boldvin opalio iz neposredne blizine dok su uvežbavali scenu na setu "Rusta" na ranču Bonanza Krika.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Boldvin (65) vežbao je pucanje iz pištolja za scenu i tvrdi da nije povukao okidač pištolja Colt .45, već da je samo povukao ‘čekić‘. Takođe je tvrdio da nije kriv za smrt snimateljke jer nije znao da oružje sadrži bojeve metke, koji nisu ni trebali biti na setu.

Alek Boldvin, Halina Hadčins
foto: Profimedia

Kao oružarka, Gutjerez-Rid bila je zadužena za vatreno oružje. Još nije zvanično utvrđeno kako je bojeva municija uopšte dospela na filmski set. Gutjerez-Rid je prvi put optužena za ubistvo iz nehata početkom prošle godine, uz optužbe za neovlašćeno menjanje dokaza kada je navodno odbila da pruži više informacija o spornim mecima. "Rust" je nastavio da se snima početkom 2023., ali film tek treba biti objavljen.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/T.B.)

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track