RADIO JE ZA KRALJICU, PA POSTAO ČARLSOVA DESNA RUKA: Zgodni telohranitelj ZAVRTEO PAMET svim ženama, pa nestao BRZINOM SVETLOSTI
Foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

NIJE MU PRIJALA TOLIKA PAŽNJA

RADIO JE ZA KRALJICU, PA POSTAO ČARLSOVA DESNA RUKA: Zgodni telohranitelj ZAVRTEO PAMET svim ženama, pa nestao BRZINOM SVETLOSTI

Pop kultura -

Kralj Čarls III nedavno je ponovo stigao u London, posvećen nastavku svojih kraljevskih dužnosti. Tokom njegovog boravka, održana je redovna nedeljna audijencija kod premijera Rišija Sunaka, gde su razmatrane aktuelne teme i pitanja.

Međutim, Džonatan Tompson, poznat po privlačenju velike pažnje tokom krunisanja kralja Čarlsa, sada je doneo odluku koja je izazvala razočaranje među mnogim obožavateljkama koje su uzdisale za njim svaki put kada bi se pojavio pred kamerama.

Džonatan Tompson
foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ko je Džonatan Tompson?

Major Džonatan Tompson – kojeg njegovi prijatelji nazivaju „Džoni“ – služi u 5. bataljonu kraljevskog puka Škotske, a godinama je radio sa kraljevskom porodicom. Kada je Čarls nasledio svoju pokojnu majku na mestu monarha, Džonatana su često viđali pored princa i brzo je privukao pažnju javnosti.

Major Džonatan je postao senzacija na društvenim mrežama, a mnogi su komentarisali njegov dobar izgled i tradicionalnu uniformu.

Džonatan Tompson
foto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Džonatan je primećen kako prati bivšu premijerku Liz Trus da se sastane sa kraljem u Bakingemskoj palati u septembra 2022. Služio je u britanskoj vojsci od 2006. godine, pre nego što je diplomirao na Univerzitetu Aberistvit gde je studirao ekonomiju, međunarodnu politiku i obaveštajne studije.

Koja je Džonatanova nova uloga?

U oktobru 2023, Džonatan je unapređen u pomoćnika kralja, koji je tu da mu pomaže u organizovanju kraljevih privatnih poslova. Ono što su svi primetili jeste to da u kralja više niko nije gledao od kako se Džonatan pojavio na fotografijama.

Džonatan Tompson
foto: Emmanuel Dunand / AFP / Profimedia

Ono što je sada sve iznenadilo, od kada je kralj obelodanio da boluje od raka, Džonatana više nigde nema. Britanski mediji su istraživali šta se desilo sa njim, a zvanična verzija priče kaže da je potpukovnik "odlučio da se povuče s mesta na kojem je previše privlačio pažnju javnosti".

Ako je verovati onom što se plasira u medijima, nije mu prijala tolika pažnja, pa je odlučio da se povuče na neko vreme.

(Kurir.rs/Wanted/T.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track