KO JE SLAVEN DOŠLO, GLUMAC I VODITELJ PZE? Zgodni Somborac ima 33 godine, najpoznatiji je po ovim ulogama, a ima NEOBIČAN hobi
Foto: screenshot RTS

frajer

KO JE SLAVEN DOŠLO, GLUMAC I VODITELJ PZE? Zgodni Somborac ima 33 godine, najpoznatiji je po ovim ulogama, a ima NEOBIČAN hobi

Pop kultura -

Glumca Slavena Došla publika je pre desetak godina upoznala zahvaljujući filmovima "Panama" Pavla Vučkovića, "Pored mene" Stevana Filipovića i "Vlažnost" Nikole Ljuce.

Pesma za Evroviziju 24, Pesma za Evroviziju, Dragana Kosjerina, Slaven Došlo
foto: screenshot RTS

Ovaj dramski umetnik rodom iz Sombora član je ansambla Pozorišta na Terazijama, gde nosi repertoar, ali ne zapostavlja ni rad na televiziji, a ovog puta se našao u ulozi voditelja Pesme za Evroviziju uz Draganu Kosjerinu i prelepu Kristinu Radenković, kao i Stefana Popovića.

Slaven Došlo
foto: Firefly productions

Slaven Došlo je rođen 1991. u Somboru. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i već na kraju studija, pod mentorstvom Mirjane Karanović, zaigrao u svom prvom filmu "Pored mene". Usledio je uspeh i priznanje zbog filma "Panama", nakon čega je igrao u filmu "Vlažnost".

Neke od serija u kojima je ostvario zapažene uloge su "Vojna akademija", "Biser Bojane", "Švindleri" i "Ubice mog oca". Poslednju u nizu ostvario je u hvaljenoj ekranizaciji romana "Deca zla", koju je kupio HBO.

U intervjuu za Kurir je ispričao čime se bavi u slobodno vreme.

Slaven Došlo
foto: Nemanja Nikolić

- Treniram, idem u teretanu i na jogu. Veoma je bitno da čovek održava fizičku kondiciju jer, pored toga što je zdraviji, ona smanjuje stres i čini nas srećnijim i zadovoljnijim. Krenuo sam i na kurs za di-džeja, čisto da bih naučio nešto novo, jer čovek treba da se izmešta iz rutine. Povremeno sviram gitaru, a nedavno sam kupio i hendpen, instrument koji je u suštini bubanj, ali ima vrlo začudan zvuk poput harfe. Još njime nisam počeo da se bavim. Imam i milion knjiga koje čekaju da budu pročitane, ali trenutno se učim tome da ne mora sve odmah i instant, tako da će neke stvari sačekati pravo vreme.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track