ROMAN POLANSKI PONOVO IDE NA SUD ZBOG ZLOSTAVLJANJA MALOLETNICE: Isplivali GNUSNI DETALJI iživljavanja, evo šta je žrtva PORUČILA
Foto: Profimedia

OPTUŽEN ZA SILOVANJE

ROMAN POLANSKI PONOVO IDE NA SUD ZBOG ZLOSTAVLJANJA MALOLETNICE: Isplivali GNUSNI DETALJI iživljavanja, evo šta je žrtva PORUČILA

Pop kultura -

Reditelj Roman Polanski će u Los Anđelesu ići na sud 2025. godine zbog optužbe da je silovao jednu tinejdžerku 1973. godine.

Roman Polanski je optužen za silovanje, seksualno nasilje i namerno nanošenje teške emotivne boli tokom navodnog incidenta.

Advokatica Glorija Alred, koja je predstavljala žrtve Džefrija Epstina i Bila Kozbija, potvrdila je da je suđenje Polanskom zakazano za avgust 2025. godine.

Polanski je decenijama begunac od SAD otkad je napustio zemlju da ne bi bio osuđen jer je priznao silovanje 13-godišnje Samante Gejmer 1977. godine.

Roman Polanski
foto: Profimedia

Ovaj 90-godišnji reditelj se nekoliko puta suočio sa optužbama za seksualno nasilje i ova najava suđenja dolazi u trenutku kada je on već na suđenju u Francuskoj zbog klevete protiv Šarlot Luis.

U novom slučaju, Alred se pojavila sa neimenovanom ženom, koja kaže da je upoznala Polanskog na zabavi 1973. godine, nakon čega ju je on pozvao na večeru.

Roman Polanski je kategorički odbio sve navode

Tvrdi da je Roman Polanski znao da je maloletna, ali joj je davao alkohol i rekao da želi da spava sa njom, tako da ju je odveo u svoj dom u Los Anđelesu, gde se probudila opijena.

Roman Polanski
foto: Rojters

Uprkos njenom protivljenju, on nije odustao i naneo joj je ogroman fizički i duševni bol, vratio je njenoj kući i nikad je više nije video u životu.

Ova žena je prvi put optužila Polanskog 2017. godine, a od tada do 2019. godine su četiri žene optužile reditelja da ih je seksualno napastvovao.

Tri od njih su bile maloletne u vreme tih navodnih događaja, Marijan Barnard je imala samo 10 godina, a Šarlot Luis 16.

Roman Polanski
foto: Profimedia

Samanta Gejmer je prošle nedelje zatražila da sudije odbace tužbe protiv reditelja, jer se taj slučaj nikada formalno nije okončao, a tvrdi da je on zažalio zbog učinjenog.

„Molim vas da konačno okončate sve ovo iz milosti prema meni i mojoj porodici“, rekla je ona.

(Kurir.rs/The Guardian/Danas/T.B.)

Bonus video:

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track