"MNOGO TOGA NEMA LOGIKE, U MEDICINI TO NE POSTOJI" Čuveni lekar nesiguran u dijagnozu Kejt Midlton, evo zašto misli da da NEMA RAK
Foto: Stephen Pond / PA Images / Profimedia

iskren

"MNOGO TOGA NEMA LOGIKE, U MEDICINI TO NE POSTOJI" Čuveni lekar nesiguran u dijagnozu Kejt Midlton, evo zašto misli da da NEMA RAK

Pop kultura -

Glavni medicinski dopisnik CNN-a doktor Sandžej Gupta prokomentarisao je uživo u programu dijagnozu raka Kejt Midlton.

Naime, lekari su pronašli rak nakon "velike abdominalne operacije", navodi se u saopštenju Kensingtonske palate.

Kejt Midlton
foto: Youtube/World Graphic/People

Kejt Midlton je u video obraćanju saopštila da je u ranoj fazi lečenja, pošto joj je dijagnostifikovan rak. Kejt je u januaru imala operaciju abdomena, ali se tada nije znalo da ima rak.

"Analize, rađene posle operacije, pokazale su da je rak prisutan. Moj medicinski tim je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi lečenja", izjavila je princeza od Velsa.

Sandžej Gupta je doveo u pitanje vest o bolesti Kejt Midlton, rekavši da jedan detalj "nema medicinskog smisla". Razgovarajući sa Andersonom Kuperom na CNN-u, dr Gupta čuveni neurohirurg iz Amerike, rekao je da u medicini ne postoji termin kao što je preventivna hemoterapija.

Anderson Kuper
foto: Profimedia

"Hemoterapija se nikada ne daje preventivno. Rečeno je da ima rak, ali mi ne znamo o kojoj vrsti raka je reč. Jedino što znamo je da nakon operacije dobija tu "preventivnu hemoterapiju". Sve ovo je prilično delikatno za komentarisanje, ne znamo koji rak je u putanju, u kom je stadijumu. Nismo ništa čuli od medicinskog tima kao recimo: "Stvari stoje tako i tako, mi očekujemo potpuni oporavak", rekao je doktor Gupta, pa dodao:

"Ona lično to jeste rekla, ali postoji gomila pitanja na koja je potrebno dati odgovor. Postoje određeni lekovi koje pacijetni primaju, neki se uzimaju oralno, ali većina se daje intravenozno. Doduše, mi ovde pričamo o kraljevskoj porodici, te se većina stvari drži pod velom tajne. Priča ide tako, da su oni tokom operacije otkrili rak, i sada daju hemoterapiju da otklone eventualne ćelije raka koje su ostale nakon intervencije. Ne mogu više ništa da kažem na tu temu, jer ne znam koji tip raka je u pitanju, ne znam u kojem je stadijumu, ne znamo koji vid terapije prima i da li je potrebno bolničko lečenje", zaključio je doktor Gupta.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track