LEGENDARNI PEVAČ PLIVA U PARAMA, A SIN MU BESKUĆNIK: Nikada nije želeo da ga vidi, a on posle 35 GODINA samo jedno TRAŽIO od oca
Foto: FAITH MORAN/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

afere ga pratile celu karijeru

LEGENDARNI PEVAČ PLIVA U PARAMA, A SIN MU BESKUĆNIK: Nikada nije želeo da ga vidi, a on posle 35 GODINA samo jedno TRAŽIO od oca

Pop kultura -

Legendarni pevač Tom Džouns od stupanja na scenu plenio je energijom i šarmom, koji mu je omogućio titulu jednog od najseksipilnijih muškaraca na svetskoj sceni.

U karijeri dugoj šest decenija prodao je milione ploča i spavao sa hiljadama žena, ali je voleo samo jednu, Lindu, kojom se oženio sa šesnaest godina i ostao u braku do njene smrti 2016.

Tom Džouns
foto: FAITH MORAN/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, afere su mu bile čest saputnik na putu ka vrhu. Pričalo se da je godišnje spavao sa 250 žena. Sve te afere usledile su i vanbrančnim sinom Džonatanom Baekerija, koga slavni otac dugo nije hteo da prizna.

Na sud

Tom Džons je tokom 1987. godine bio u kratkoj romansi sa manekenkom Ketrin Berkeri. Ketrin je u tom trenutku radila kao menadžer hotela, ali je pokušavala da se probije u industriji modelinga. Ona inače ima azijsko poreklo, ali ju je usvojila američka porodica kada je imala osam godina.

Tom Džons
foto: Profimedia

Par je imao trodnevnu romansu, a ubrzo se ispostavilo da je Ketrin trudna. U junu 1988. rodila je dečaka Džonatana, da bi potom mesecima vodila sudsku bitku sa pevačem oko priznavanja očinstva.

Platiću alimentaciju, ali ne želim da imam odnos sa njim

Američki sud 1989. doneo je presudu na osnovu DNK testiranja da je Tom Džons zaista bebin otac, ali je on nastavio da negira očinstvo. Džons je Ketrin platio vansudsku nagodbu u iznosu od 50.000 funti (oko 58.500 evra), a do dečakove 18. godine bio je u obavezi da plaća alimentaciju u iznosu od 1.700 funti (oko 2.000 evra) svakog meseca.

Tom Džons
foto: Profimedia

Ipak, Tom nije razvio očinski odnos sa sinom, redovno je uplaćivao alimentaciju, a kako tvrde izvori upoznati sa situacijom, njih dvojica se nikada nisu ni sreli.

Zategnute odnose dodatno je pogoršala izjava slavnog pevača iz 2008. godine, nakon što je priznao da je biološki otac Džonatana, kada je istakao da ne želi da ima nikakvu vezu sa njim.

- To nije bilo nešto što sam planirao. Da sam to planirao, pružio bih još nešto osim finansijsku pomoć. Ali nisam. Samo sam pao na zavođenje - rekao je muzičar.

Gde je Džonatan danas?

Danas Džonatan ima 35 godina i vodi težak život. Više puta je bio beskućnik, živeo je u prihvatilištima za odrasle i spavao je na klupama po gradskim parkovima.

Tom Džouns
foto: Dan Callister, PacificCoastNews. / Pacific coast news / Profimedia

Kako je Džonatan istakao u tinejdžerskim godinama je konzumirao narkotike, a razlog je potreba da prihvati činjenicu da ga je otac odbacio, a nekoliko je puta i hapšen zbog optužbi vezanih za drogu.

- Sve potiče od mog oca. Mislim da to dugo nisam shvatao, ali sam bio jedno ljuto dete koje je vapilo za ocem. Bio sam strašno ljut. Moj bes je isplivao na površinu u školi. Borio sam se svima klincima oko mene i stalno sam se bunio - ispričao je 2013. za "Daily Mail".

Tom Džouns, Ser Tom Džouns
foto: Profimedia

Džonatan je neko vreme proveo na rehabilitaciji, ali bezuspešno. Viđen je 2018. na ulicama kako peva očeve sa kartonskim natpisom u rukama "Potreban mi je novac". Navodno je u to vreme živeo u skloništu za beskućnike i radio pola radnog vremena tako što je sklapao police u fabrici nameštaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track