VELIKA DRAMA NA ŠPANSKOM DVORU: Bivša kraljica Sofija HITNO prevezena u bolnicu! Odložila sve angažmane, a evo šta je uzrok (FOTO)
Foto: Rojters

infekcija mokraćnog sistema

VELIKA DRAMA NA ŠPANSKOM DVORU: Bivša kraljica Sofija HITNO prevezena u bolnicu! Odložila sve angažmane, a evo šta je uzrok (FOTO)

Pop kultura -

Bivša kraljica Sofija hitno je prevezena u bolnicu pa su svi njeni služeni angažmani odloženi. Njen sin kralj Felipe VI otkrio je u kakvom stanju je njegova majka. Zna se i šta je uzrok hospitalizacije.

Majka španskog kralja primljena je u utorak uveče na kliniku u Madridu zbog infekcije mokraćnog sistema. Sa španskog dvora je saopšteno da se bivša kraljica dobro oporavlja, ali da će ostati u bolnici zbog daljeg posmatranja.

Supruga bivšeg kralja Huana Karlosa nalazi se u Ruber International Clinic u Madridu. Zbog zdravstvenih problema odložena je njena poseta banci hrane u Huesci što je bilo zakazano za 12. april. Sofija više nije na tronu, ali obavlja službene dužnosti.

Kraljica Elizabeta, Gibraltar, Kraljica Sofija
foto: Rojters

Nedavno se vratila sa odmora na Majorci, gde je provela uskršnje praznike. Poslednjih godina pridržavala se zdravog načina života, i imala je veći broj angažmana. Kralj Felipe VI juče je posetio majku u bolnici, nije poznato da li su to učinili i njegova sestra i brat.

"Jako je dobro, vesela je i jedva čeka da bude otpuštena iz bolnice i da se što pre vrati", rekao je kralj Felipe VI medijima iz svog automobila, piše Hola!.

Podsetimo, bivša kraljica je sa Huanom Karlosom dobila troje dece Elenu, Kristinu i Felipea koji je 2014. postao kralj nakon što je njegov otac abdicirao.

Kraljica Sofija
foto: Printscreen/Instagram

Sofija je rođena pre 85 godina u Atini, kao ćerka Pavla Grčkog i Fredrike od Hanovera. Njen mlađi brat bio je poslednji grčki kralj Konstantnin II u čiju čast je nedavno održana komemoracija u Vindzoru, čemu su prisustvovali članovi britanske kraljevske porodice. Na tom događaju bila je i bivša španska kraljica kao i njena sestra Irena.

Felipe VI je od 2004. u braku sa kraljicom Leticijom, imaju ćerke Sofiju i Leonor koja je prva u redu za krunu. Poznati par pojavio se danas na dodeli 2National Innovation and Design" nagrada u gradu Las Palmas de Gran Kanarija.

Sa zdravstvenim problemima bore se i Kejt Midlton i kralj Čarlsa, kojima je dijagnositkovan rak.

( Kurir.rs / Blic žena / T. B )

Bonus video:

00:26

Cetinje, opsta Bolnica Danilo pokrivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track