"ŽAO MI JE ŠTO TEYA DORA NIJE TO DOŽIVELA" Duška se vratila iz Malmea, pa u svom stilu prokomentarisala 3 BODA OD HRVATSKOG ŽIRIJA
Foto: Printscreen RTS

EVROVIZIJA U SENCI SKANDALA

"ŽAO MI JE ŠTO TEYA DORA NIJE TO DOŽIVELA" Duška se vratila iz Malmea, pa u svom stilu prokomentarisala 3 BODA OD HRVATSKOG ŽIRIJA

Pop kultura -

Duška Vučinić, koja je tradicionalno prenosila Evroviziju, podelila je utiske nakon ovogodišnjeg takmičenja, koje su obeležili skandali koji su kulminirali diskvalifikacijom Holandije.

Ona je s Teya Dorom i šefom srpske delegacije na Evroviziji, Urošem Markovićem, gostovala u emisiji "Jedan dobar dan" na RTS, gde je otkrila kako je ovogodišnja Evrovizija iz njene vizure.

Duška Vučinić
foto: Printscreen RTS

- Iza kulisa je izgledalo donekle drugačije od onog što su nam kolege iz švedskog javnog servisa prezentovale. To je zaista fenomenalni spektakl, imali ste prilike da vidite i sami. Oni su neprikosnoveni kad je produkcija ovakvih događaja u pitanju. Nema boljih od njih - rekla je Duška, koja se osvrnula i na na to kako su okolnosti uticale na učesnike.

- Mi smo, s druge strane, iz delegacije, da kažem i nebitni, ali žao mi je što Teya Dora nije doživela tu Evroviziju kao što su naši predstavnici ranijih godina, taj tirkizni tepih, doživeli. Ovde je bilo skromnije - mnogo manje medija, fanovima iz bezbednosnih razloga nije bilo dozvoljeno da prisustvuju događaju. Nismo imali pres-konferencije, što je ranije bilo obavezno posle prvih proba. To se nikada nije desilo. Verovatno, opet, iz bezbednosnih razloga, ali nije postojala ta interakcija između izvođača i publike, voditelja i publike. Mnogo toga se primetilo, barem ja. Sve u svemu, nije definitivno onakva Evrovizija kakvu ja pamtim - rekla je Duška.

Teja Dora, Teya Dora, Duška Vučinić
foto: Printscreen/RTS

Prokomentarisala je i glasanje koje je svake godine uzbudljivo.

- Meni je taj momenat s glasovima uvek najuzbudljiviji i ja svojim komentarima uvek začinim to. Ja sam svake godine nestrpljiva kad je glasanje i dajem sebi za pravo, pošto navijam za svoju zemlju, da komentarišem sve ostalo.

Na pitanje da li je iznenađenje što je pobedio Nemo iz Švajcarske, kaže:

Nemo, Evrovizija, Švajcarska
foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

- Donekle je bilo očekivano, neću da se pozivam na kladionice, ali s obzirom na to da su Bejbi Lazanja i Švajcarac bili poslednjih nekoliko nedelja izraziti favoriti, ovo je bilo očekivano. Mi smo više emotivno bili okrenuti hrvatskom predstavniku, ali potpuno zaslužena pobeda Nema.

A što se tiče burnih reakcija na to što je stručni žiri iz Hrvatske Srbiji dao samo 3 poena, dok je srpski žiri hrvatskom predstavniku dodelio 12 poena, kaže:

- Pa sad ništa nemamo od tih iznenađenja, to je - eto tako - kratko je zaključila.

(Kurir.rs/ L. S)

Bonus video:

04:53

Teya Dora izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track