Kevinu Kostneru nagrada za životno delo

Telohranitelju "Cezar"

Kevinu Kostneru nagrada za životno delo

Pop kultura -
Glumcu će počasna nagrada biti uručena na svečanosti 22. februara u Parizu

PARIZ - Holivudski glumac i reditelj Kevin Kostner dobiće nagradu za životno delo na predstojećoj dodeli "Cezara", glavnog francuskog filmskog priznanja, saopštila je danas francuska filmska akademija.

Kako prenosi agencija AFP, 58-godišnjem glumcu počasna nagrada biće uručena na svečanosti 22. februara u Parizu.

Kostner je osvojio dva Oskara - za najbolji film i najbolju režiju - filmom "Ples sa vukovima" iz 1990. Ostaće zapamćen i po ulogama u blokbasterima kao što su "Nesalomivi", "Polja snova" i "Telohranitelj" u kom mu je partnerka bila Vitni Hjuston.

U saopštenju, francuska filmska akademija je istakla da je "ponosna i srećna" što će Kostner dobiti nagradu za svoj rad kao glumac, reditelj i producent i "fantastičan doprinos istoriji kinematografije".Film "Ljubav" austrijskog reditelja Mihaela Hanekea glavni je favorit za nagradu Cezar.

Francusko-austrijsko ostvarenje, koje je prošle godine nagrađeno Zlatnom palmom u Kanu, a u trci je i za ovogodišnjeg Oskara, nomonovano je u 10 kategorija, uključujući i za najbolji film.

Među stranim nominovanim filmovima je i triler "Argo" Bena Afleka. Prošle godine, počasni Cezar je uručen britanskoj glumici Kejt Vinslet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track