Stiven Sigal pozvan da obučava volontere koji štite škole

Kao u filmu

Stiven Sigal pozvan da obučava volontere koji štite škole

Pop kultura -
Okružni šerif Marikope Džo Arpaio saopštila je da će Sigal pokazivati taktike borbe bez oružja i druge tehnike, u čemu će se oslanjati na svoja iskustva s borilačkim veštinama

FENIKS - Samoproklamovani "Najčvršći američki šerif" udružuje snage s glumcem Stivenom Sigalom u obuci volonterskog policijskog odreda koji štiti škole u oblasti Feniksa, savezne američke države Arizone.

Okružni šerif Marikope Džo Arpaio objavio je kontroverzni plan posle ubistava koja su se u decembru 2012. dogodila u školi u Konektikatu.

Šerifova kancelarija saopštila je da će Sigal, glumac poznat po ulogama u filmovima "Niko - Iznad zakona" i "Pod opsadom", pokazivati taktike borbe bez oružja i druge tehnike, u čemu će se oslanjati na svoja iskustva s borilačkim veštinama.

Vođa demokratske manjine u parlamentu Arizone Čad Kampbel nazvao je taj plan smešnim.

"On od toga pravi sprdnju. Zar će filmski glumac da obučava ljude da štite škole", rekao je Kampbel.

Predsednik društva "Građani za bolju Arizonu" Rendi Paraz rekao je da je tužno što se šerif, koji je u zemlji slavan po črvstom stavu o ilegalnoj imigraciji, služi ubistvima u Konektikatu da privuče pažnju medija.

U januaru su poslate patrole oko 59 škola. Šerif je ove nedelje objavio da mu treba više članova da nastavi njihovu aktivnost i pozvao 1.000 građana da se prijave kao volonteri. Volonteri nose uniforme i voze patrolna kola, a pojedini su posle obuke dobili ovlašćenje da nose oružje. Oni neće ulaziti u škole osim ako ne primete opasnost, ali će patrolirati oko zgrada, rekao je Arpario.

On je rekao da su se i druge značajne ličnosti pridružile volonterskom policijskom odredu koji ima više od 3.000 članova. Među njima je zvezda "Hulka" Lu Feringo i glumac Piter Lupus, zvezda serije "Nemoguća misija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track