GREMI: Fun, Gotye i Mumford & Sons glavni dobitnici

Los Anđeles

GREMI: Fun, Gotye i Mumford & Sons glavni dobitnici

Pop kultura -
Najveći broj priznanja - čak četiri, otišao u ruke indi-rok grupe The Black Keys

LOS ANĐELES - Fun, Gotye i Mumford & Sons glavni su dobitnici 55. dodele Gremi nagrada, održane sinoć u "Stejpls centru" u Los Anđelesu, dok je najveći broj priznanja - čak četiri, otišao u ruke indi-rok grupe The Black Keys.

"We Are Young", hit njujorške grupe Fun, proglašen je za pesmu godine, a ovaj bend dobio je i nagradu za najboljeg novog umetnika.

Svetski hit "Somebody That I Used To Know", čiji je autor belgijsko-australijski umetnik Gotye, dobio je nagradu za snimak godine i još dve nagrade, dok je "Babel" sastava Mumford & Sons proglašen albumom godine.

Engleskom folk-rok sastavu nagradu je uručila Adel, koja je dobila prvu nagradu večeri - za solo izvođenje uživo pop pesme "Set Fire To The Rain".

The Black Keys su dobili četiri nagrade, uključujući Gremije za najbolju rok pesmu "Lonely Boy" i najbolji rok album "El Camino".Svečanu dodelu nagrada Gremi obeležili su i brojni slavni pevači koji su zajedno izvodili hitove u čast muzičkih ikona, pa su tako Sting, Bruno Mars, Rijana i Zigi Marli izveli nezaboravnu numeru Boba Marlija "Could You Be Loved".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track