Inspekcija češlja Pozorište na Terazijama

Inspekcija češlja Pozorište na Terazijama

Pop kultura -
Sekretarijat je saopštio da je obavešten o svim problemima nastalim u tom teatru i da je u okviru njihovog rešavanja od novembra prošle godine pokrenuo niz procesa koji treba da dovedu do dugoročnijeg rešenja

BEOGRAD - U Pozorištu na Terazijama u toku je postupak kontrole poslovanja koji sprovodi Agencija za budžetsku inspekciju, ukazao je Sekretarijat za kulturu Beograd.

Naime, dva reperezentativna sindikata u ovom pozorištu organizovala su sinoć jednočasovni štrajk upozorenja tražeći ostavku direktora Mihaila Vukobratovića zbog "ugrožavanja socijalno-ekonomskog položaja i bezbednosti i zdravlja zaposlenih", a sekretarijat za kulturu Beograda ih je pozvao da odustanu od štrajka, ističući da je već u toku komunikacija radi rešavanja problema u tom teatru.

"Imajući u vidu da je u prethodnom periodu uspostavljena intenzivna komunikacija i saradnja između Sekretarijata za kulturu i Pozorišta na Terazijama, te da su u ovom procesu već napravljeni važni pomaci, smatramo da je znatno konstruktivnije nastaviti rešavanje problema na ovaj način", saopštio je Sekretarijat.

Sekretarijat je saopštio da je obavešten o svim problemima nastalim u tom teatru i da je u okviru njihovog rešavanja od novembra prošle godine pokrenuo niz procesa koji treba da dovedu do dugoročnijeg rešenja.

Sekretarijat za kulturu će i dalje doprinositi rešavanju situacije u najboljem interesu ustanove i u tom smislu ostati otvoren za dijalog u rešavanju problema, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track