BRIT NAGRADE: Najbolji Emeli Sande i Ben Hauard

Po dve nagrade

BRIT NAGRADE: Najbolji Emeli Sande i Ben Hauard

Pop kultura -
Adel je nagrađena za najbolji britanski singl, "Skyfall" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu

LONDON - Emeli Sande, Adel i Ben Hauard trijumfovali su na sinoćnoj svečanoj dodeli Brit nagrada u O2 areni u Londonu.

Emeli Sande dobila je dve nagrade, za najbolju britansku pevačicu, u kategoriji u kojoj je posthumno bila nominovana i Ejmi Vajnhaus, kao i za najbolji album, "Our Version of Events".

Ben Hauard takođe je dobio dve nagrade, u kategorijama najbolji britanski pevač i najbolji debitant. Adel je nagrađena za najbolji britanski singl, "Skyfall" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.

Za najbolju britansku grupu proglašen je folk rok bend "Mamford end Sans" (Mumford and Sons), dok je grupa "Koldplej" trijumfovala u kategoriji najbolji živi nastup.

Nagrada za najbolju stranu pevačicu pripala je Lani Del Rej. Za najbolju stranu grupu proglašen je bend "Blek Kiz" (The Black Keys), dok je priznanje za najboljeg stranog pevača pripalo Frenku Oušnu.

Nagradu za uspeh u inostranstvu, koja je dodeljena prvi put, dobila je grupa "Uan dajrekšen" (One Direction). Najviše nominacija, po tri, imali su grupa "Mamford end Sans", Emeli Sande i bend "Alt-Džej" (Alt-J).

Na dodeli nagrada su, pored ostalih, nastupili "Mjuz" (Muse), Robi Vilijams, Tejlor Svift i Džastin Timberlejk. O pobednicima je odlučivao žiri u kome je bilo više od 1.000 mužičara, kritičara i članova mužičke industrije, dok je neke od dobitnika izabrala publika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track