Izložba o Dejvidu Bouviju hit u Londonu

London

Izložba o Dejvidu Bouviju hit u Londonu

Pop kultura -
Jedan od crteža koji će publika moći da vidi je crtež "Pjeroa", lik u kojem se Bouvi pojavljuje u spotu za pesmu "Ashes to Ashes" iz 1980

LONDON - Izložba posvećena legendarnom britanskom rok muzičaru Dejvidu Bouviju (66), koja će idućeg meseca biti otvorena u Viktorija i Albert muzeju u Londonu, već sada se najavljuje kao najuspešnija postavka u istoriji ove institicije.

Bouvi je izazvao veliko uzbuđenje još prošlog meseca kada je nakon 10-godišnje pauze izdao novi singl - "The Stars (Are Out Tonight)". "Beli vojvoda" sada ponovo privlači pažnju publike najavljenom retrospektivom svoje muzičke karijere u Viktorija i Albert muzeju, koja će, po svim predviđanjima, biti veliki hit.

Naime, muzej je već u preprodaji prodao preko 26.000 karata, što je svojevrsni rekord. Na izložbi će biti predstavljeno više od 300 predmeta kojima je obuhvaćeno šest decenija Bouvijevog života, uključujući originalne kostime sa nastupa, umetnička dela, tekstove pesama u rukopisu i crteže.

Jedan od crteža koji će publika moći da vidi je crtež "Pjeroa", lik u kojem se Bouvi pojavljuje u spotu za pesmu "Ashes to Ashes" iz 1980. Čuveni spot, čije je snimanje koštalo 25.000 funti (oko 40.000 dolara), bio je najskuplji video tog vremena.

Posetioci izložbe će imati priliku da vide i kostim Zigija Sardasta koji je pevač nosio na koncertu 1972, kao i crtež za kulise koje su bile postavljene tokom njegove turneje "Diamond Dogs" 1974.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track