Princ Hari posetio decu u Africi: Zajedno kuvali

Humano

Princ Hari posetio decu u Africi: Zajedno kuvali

Pop kultura -
Princ je posetio slabovidu i gluvu decu u Africi, osim što im je kuvao, princ je prisustvovao i času engleskog. Mališani su ga dočekali s porukom ispisanom na ploči: Volimo te, prinče Hari

Princ Hari (28) proveo je tri dana u Južnoj Africi gde se družio sa mališanima. Deca su mu pokazala pokrete tradicionalnog afričkog plesa, a princ se pohvalio da ima više ritma od svog oca , princa Čarlsa (64). Osim kuvanja, princ je bio i na času engleskog jezika. Mališani su ga dočekali s porukom ispisanom na ploči: "Volimo te, prinče Hari".

"Naučio sam znakovni jezik. Znam da kažem mama, tata, porodica, sestra i brat", pohvalio se princ Hari.

Hari je oduvek govorio da obožava Afriku. On je tamo još 2006. godine sa kraljevskom porodicom osnovao humanitarnu organizaciju "Sentebale" koja pomaže gluvoj i slabovidoj deci. Organizaciju su osnovali u spomen na njegovu pokojnu majku Lejdi Dajanu, a ime "Sentebale" na lokalnom jeziku znači "ne zaboravi me".

Iako se Hari smatra crnom ovcom kraljevske porodice zbog razuzdanog ponašanja, skidanja na zabavama i ljubakanja sa šankerkama, u Africi je ponovno pokazao da je osetljiv na decu. Tako je dečaka koji je na nastavi briznuo u plač izveo iz škole i tešio ga sve dok se nije smirio.

"Princ Hari je naše blago i beskrajno smo mu zahvalni na svemu. Deca ga naprosto obožavaju", rekla je učiteljica škole Mary Patis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track