Voditeljka BBC: Kejt Midlton ko iz 19. veka

Nema mišljenje

Voditeljka BBC: Kejt Midlton ko iz 19. veka

Pop kultura -
Sendi Toksvig, voditeljka, rekla je da vojvotkinja od Kembridža podseca na junakinje iz romana Džejn Ostin koje nisu smele da kažu šta misle

Sendi Toksvig, voditeljka Bi-Bi-Sija, napala je princezu Kejt Midlton da nema nema svoje mišljenje i uporedila je sa junakinjama Džejn Ostin, koje u 19. veku nisu smele da iskažu svoje mišljenje.

"Kejt Midlton me nije oduševila. Nekada smo se divili ženama koje su stekle svoje mesto u životu udajom ili rađanjem dece, ali želim da mislim da smo to davno prevazišli napredovali. Ne mogu da se setim nijednog stava o bilo čemu i sve me podseća na vreme Džejn Ostin", kaže Toksvigova, voditeljka "News Quiz" na Bi-Bi-Siju, piše Independet.Njen komentar je došao veoma brzo pošto je britanska književnica Hilari Mantel podigla je veliku prašinu u javnosti opisom vojvotkinje od Kembridža kao "plastične princeze" i "ispolirane lutke" koja je planski izabrana za tu ulogu.Dvostruka dobitnica prestižne književne nagrade Buker kazala je da Kejt deluje kao da je "premazana sjajem", sa savršenim, plastičnim osmehom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track