Nagrada "Miloš Žutić" Nenadu Stojmenoviću
Foto: Glas

Nagrada "Miloš Žutić" Nenadu Stojmenoviću

Pop kultura -
U konkurenciji je ovoga puta bilo 15 glumačkih ostvarenja izvedenih u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2011. do 30. juna 2012. godine

Glumac Nenad Stojmenović dobitnik je ovogodišnje nagrade "Miloš Žutić", koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, saopštilo je večeras to udruženje.

Stojmenović je nagrađen za tumačenje dva lika - Ivana Pavloviča Šatova u predstavi "Zli dusi" F. M. Dostojevskog, u režiji Tanje Mandić Rigonat, kao i Džona Vortinga u predstavi "Važno je zvati se Ernest" Oskara Vajlda, u režiji Nikole Zavišića. Obe predstave su produkcija Narodnog pozorišta u Beogradu.

Stojmenović je 18. laureat priznanja koje nosi ime jednog od bardova srpskog glumišta Žutića.U konkurenciji je ovoga puta bilo 15 glumačkih ostvarenja izvedenih u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2011. do 30. juna 2012. godine.

Odluku je danas doneo žiri čiji je predsednica glumica Vanja Ejdus, a članovi Svetozar Cvetković (prethodni laureat), dramaturg Slavko Milanović i reditelji Đurđa Tešić i Goran Cvetković.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Svečano uručenje biće u Narodnom pozorištu, a datum će biti određen naknadno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track