BES ISLAMISTA: Nestala Tunišanka koja je pozirala gola

BES ISLAMISTA: Nestala Tunišanka koja je pozirala gola

Pop kultura -
Amina Tejlet je pozirala polugola na svojom telu je ispisala poruku da njeno telo pripada samo njoj

Mlada manekenka Amina Tejlet (19) iz Tunisa, koja je pozirala u toplesu za aktivističku grupu Femen i time izazvala bes islamista, nestala je pre nekoliko dana!

Tejler nije samo pozirala polugola nego je na svojom telu ispisala poruku: "Moje telo pripada samo meni, ono ne predstavlja ničije pitanje časti".

Tunišanka je nestala ubrzo nakon što je Adel Almi, vođa konzervativne religijske organizacije Moderate Associate for Awareness and Reform, rekao da njena pobuna zaslužuje kažnjavanje bičevanjem, i to sa 80 do 100 udaraca, ili kamenovanje do smrti.

Aktivistkinje Femena ističu da se boje za njen život jer ne mogu s njom da stupe u kontakt. Amini je telefon isključen, a pojavile su se glasine i da je smeštena na psihijatrijsko odeljenje. Iako je to njen advokat uskoro demantovao, zajedno s tvrdnjama da je devojka nestala, Femen je organizovala kampanju za podršku Amini.

Više od 85.000 ljudi potpisalo je peticiju tražeći od vlade Tunisa da zaustavi progon 19-godišnje feministkinje. Pripadnice grupe Femen su islamistima poručile da će nastaviti da tražime Aminu, kao i da aće nastaviti s da protestima. Nećemo im dopustiti tiraniju nad ženskim telima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track