Tina Tarner postala Švajcarkinja
Foto: AP

Tina Tarner postala Švajcarkinja

Pop kultura -
Da bi dobila državljanstvo morala je da nauči nemački jezik i položi ispit opšte kulture i istorije Švajcarske

ŽENEVA - Američka pop legenda Tina Tarner, među čijim hitovima su pesme "Private Dancer" i "What"s Love Got to Do With It", postala je državljanka Helvetske konfederacije, javio je danas švajcarski list "Blik".

Crveni švajcarski pasoš sa prepoznatljivim belim krstom, 73-godišnja pevačica, koja u Švajcarskoj živi poslednjih 20 godina, dobila je u ponedeljak.

Švajcarski mediji su u januaru pisali da će Tina predati svoj američki pasoš prilikom preuzimanja švajcarskih dokumenata."Ne mogu da zamislim bolje mesto za život", kazala je tada pevačica, ističući kao posebnu povoljnost strikne švajcarke zakone o zaštiti privatnosti.

Rođena kao Ana Me Bulok, Tina danas živi u Kisnahtu, gradu na obali Ciriškog jezera, na severu zemlje. Da bi dobila državljanstvo morala je da nauči nemački jezik i položi ispit opšte kulture i istorije Švajcarske.

Tina se doselila u Švajcarsku 1995. godine zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, nemačkim muzičkim producentom Ervinom Bahom. Njih dvoje bi trebalo da se venčaju tokom ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track