DAN POBEDE: Mjuzikl Ivane Žigon o Drugom svetskom ratu
Foto: Dragana Udovičić

Centar Sava

DAN POBEDE: Mjuzikl Ivane Žigon o Drugom svetskom ratu

Pop kultura -
Autorka projekta najavila je da će koncert biti iznenađenje za mnoge, veliki spektakl sa više od 200 učesnika, pevača, glumaca i vojnika

BEOGRAD - Muzičko-scenski spektakl, mjuzikl na temu Drugog svetskog rata održaće se povodom Dana pobede nad fašizmom večeras u Centru "Sava".

Autorka projekta glumica Ivana Žigon najavila je da će koncert biti iznenađenje za mnoge, veliki spektakl sa više od 200 učesnika, pevača, glumaca, vojnika.

Od solista na koncertu će nastupiti čuveni beloruski umetnik Dmitri Sergejev kao pevač i glumac, Jelena Tomašev koja će pored vokalnog nastupa prvi put nastupiti kao dramska umetnica, operski pevači Marko Kalajanović i Marijana Šovran, glumac Nebojša Kundačina, Žigon i Kosovski Božuri.

Prvi svečani koncert u Srbiji nakon 20 godina povodom Dana pobede nad fašizmom organizuje Društvo srpsko-ruskog prijateljstva. Predsednica Društva Žigon pozvala je sve one koji nisu zaboravili svoje korene, istoriju i pretke, da dođu na koncert "da u vremenu poraza osete duh i snagu pobede".

Prema rečima autorke projekta glavni deo predstave je muzičko scensko zbivanje nalik na moderni balet koji spaja moderno i tradicionalno, to je kombinacija onoga što mladi vole i što je predstavljeno u emisiji "Ja imam talenat" kroz "Drim tim", savremeni pokret uz puno folklora obrađen na nov način.

"Muzika i aranžmani pesma iz Otadžbinskog rata, kako Rusi nazivaju Drugi svetski rat, urađeni su na najmoderniji način, za to je zaslužan Miroslav Ademović, aranžer Gorana Bregovića, tako da će sve pesme koje su godinama zvučale na jedan način zvučati sasvim drugačije, približiće novim generacijama Drugi svetski rat koji je nažalost mladima u Srbiji postao dalek", istakla je Žigon.

Muzičko scenski spektakl "Velika pobeda nad fašizmom" je moderan mjuzikl, savremeni ples kombinovan je sa elementima ruskog i srpskog folklora i dočarava borbu između dobra i zla, crnog i belog, Mefista i Belih ždralova: Hitlerove vojske, ruskih i srpskih vojnika.

Sa plesnim ansamblom "Drim tim" i 70-članim Centrom za očuvanje tradicije i kulture "Termoelektrane Nikola Tesla" iz Obrenovca, nastupiće i solisti koji će pevati najlepše ruske i srpske pesme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track