Najnovije vesti

Leonardo Dikaprio prodaje umetnička dela u korist ekologije

Leonardo Dikaprio prodaje umetnička dela u korist ekologije

Pop kultura
Glumac je u katalogu za pomenutu aukciju napisao da je njegova fondacija "posvećena očuvanju poslednjih utočišta divljine na Zemlji i najugroženijih vrsta koje u njima žive"

NJUJORK - Holivudski glumac Leonardo Dikarpio prisustvovaće u ponedeljak aukciji umetničkih dela u Njujorku čiji će prihod biti namenjen zaštiti životne okoline, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Na licitaciji će se naći 33 dela posvećena ekološkim temama, mahom savremenih umetnika, a organizatori se nadaju da ostvarena zarada nadmašiti 15 miliona dolara.

Dikaprio, zvezda najnovijeg filma Baza Lurmana "Veliki Getsbi" napisao je u katalogu za pomenutu aukciju da je njegova fondacija "posvećena očuvanju poslednjih utočišta divljine na Zemlji i najugroženijih vrsta koje u njima žive".

"Naš cilj je jednostavan: da pružimo podršku inovativnim projektima konzervacije širom sveta koji štite prirodu i da unapredimo život lokalnih zajednica", istakao je popularni glumac.

Jedno od glavnih dela na licitaciji je slika "Tigar" čuvenog kineskog umetnika Zenga Fanzija, iz kolekcije francuskog milijardera Fransoa Pinoa, koja je procenjena na 2,5 miliona dolara.

U prodaji će biti i nekoliko radova grafiti umetnika Benksija, fotografija "Silhouette Cowboy" američkog fotografa Ričarda Prinsa, kao i brojna dela koja za temu imaju životinje. Na aukciji će se naći i Dikapriov portret, rad američke slikarke Elizabete Pejton iz 2013, koji se procenjuje na 400.000 do 600.000 dolara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...