DESANKIN DAN: 115 od rođenja velike pesnikinje

Vrnjačka Banja

DESANKIN DAN: 115 od rođenja velike pesnikinje

Pop kultura -
Glumica Rada Đuričin izvešće monodramu "Oporuke Desanke Maksimović", kojom će oživeti Desankino vreme, od detinjstva u Brankovini, školovanja, do nastanka "Krvave bajke"

BEOGRAD - Povodom 115 godina od rođenja poznate srpske pesnikinje Desanke Maksimović, koja je bila veliki zaljubljenik u Vrnjačku Banju, od ove godine svakog 16. maja na njen dan rođenja biće organizovana manifestacija "Na Desankin dan".

"Ovo je mali znak zahvalnosti Vrnjčana prema svemu onome što je Desanka u toku svog života uradila za promociju Vrnjačke Banje", rekao je Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Glavni gost "Desankinog dana" biće pesnik Dobrica Erić koji će govoriti svoje pesme.Uz Erića nastupiće i pesnici Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije, koji će uz svoje pesme, pričati i o životu i delu Desanke Maksimović, i Vladimir Blagojević, koji će biti medijator programa.Mladi i talentovani recitatori iz Ugostiteljsko-turističke škole kazivaće Desankine pesme.

Glumica Rada Đuričin izvešće monodramu "Oporuke Desanke Maksimović", kojom će oživeti Desankino vreme, od detinjstva u Brankovini, školovanja, do nastanka "Krvave bajke" i dalje.

Program će se odvijati na Mostu ljubavi, koji je bio motiv da Desanka Maksimović prilikom jednog od čestih boravaka u Vrnjačkoj Banji, napiše pesmu "Molitva za ljubav", naveo je organizator Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track