Najnovije vesti

Dikaprio sakupio 32 miliona dolara za ekologiju

Čuva planetu

Dikaprio sakupio 32 miliona dolara za ekologiju

Pop kultura
Cilj aukcije je podrška inovativnim projektima konzervacije širom sveta koji štite prirodu i da unapredimo život lokalnih zajednica, istakao je popularni glumac

NJUJORK - Holivudski glumac Leonardo Dikaprio i aukcijska kuća Kristi kuća prikupili su na aukciji blizu 32 miliona dolara za zaštitu životne okoline.

Dikarpio, koji ima humanitarnu fondaciju, prisustvovao je juče aukciji umetničkih dela u Njujorku. Na licitaciji su se našla 33 dela posvećena ekološkim temama, mahom savremenih umetnika koja su prodata za 31,74 miliona dolara, prenosi Rojters.

"Sve što mogu da kažem je hvala, hvala, hvala", rekao je Dikaprio na kraju aukcije, na kojoj je sakupljeno skoro duplo više novca nego što su organizatori očekivali. Dikaprio, zvezda najnovijeg filma Baza Lurmana "Veliki Getsbi" napisao je u katalogu za pomenutu aukciju da je njegova fondacija "posvećena očuvanju poslednjih utočišta divljine na Zemlji i najugroženijih vrsta koje u njima žive".

"Naš cilj je jednostavan: da pružimo podršku inovativnim projektima konzervacije širom sveta koji štite prirodu i da unapredimo život lokalnih zajednica", istakao je popularni glumac. Jedno od glavnih dela na licitaciji je bila slika "Tigar" čuvenog kineskog umetnika Zenga Fanzija, iz kolekcije francuskog milijardera Fransoa Pinoa, koja je prodata za 4,8 miliona dolara.

U prodaji je bilo i nekoliko radova grafiti umetnika Benksija, fotografija "Silhouette Cowboy" američkog fotografa Ričarda Prinsa, kao i brojna dela koja za temu imaju životinje. Na aukciji se našao i Dikapriov portret, rad američke slikarke Elizabete Pejton iz 2013. godine koji je prodat za milion dolara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...