LAŽNI TVITER: Evropa se izvinjava Sari Jovanović

Nema rasizma na Eurosongu

LAŽNI TVITER: Evropa se izvinjava Sari Jovanović

Pop kultura -
Nakon što se u svim medijima brzinom svetlosti prenela vest da je Sara Jovanović na svom Tviter profilu napisala da su glasači bili rasistički nastrojeni na Eurosongu, iz RTS-a je stigao zvanični demant

Radio televizija Srbije je izdala zvanično saopštenje povodom lažnog profila Sare Jovanović, jedne od članica grupe Moje tri koje su Srbiju predstavljale na Evroviziji.

"Sara Jovanović, članica grupe “Moje 3” nije vlasnik niti na bilo koji način upravlja nalogom na društvenoj mreži "Tviter" pod nazivom “@SaraJoEU”. Objavljivanjem neistinitih informacija u vezi sa porukama poslatih sa ovog naloga, kao i daljim “analizama”značenja i povoda za takav govor mržnje, svi mediji koji su se ovom temom bavili naneli su nesagledivu štetu, narušili ste ugled i čast čitavog evrovizijskog tima Srbije u Malmeu a pre svih devetnaestogodišnje Sare Jovanović.

Inostrani mediji, koji su juče preneli "informaciju", danas objavljuju izvinjenja srpskom evrovizijskom timu kao i ispravke tekstova o ovome, a šalju i pisma na adresu RTS-a u kojima se duboko izvinjavaju ukoliko su dodatno uznemirili srpski tim i Saru, neproveravajući istinost navoda medija iz Srbije", objavio je RTS u svom saopštenju.

Oni dalje u saopštenju naglašavaju da se delegacija Srbije dostojanstveno vraća u Beograd, zadovoljna načinom na koji su nas "Moje 3" predstavile na Evrosongu, uvažavajući činjenicu da naša pesma ove godine nije dobila dovoljno naklonosti publike i žirija za prolazak u finale takmičenja.

"Za samo sedam godina učeća, Srbija ima već jednu ostvarenu evrovizijsku pobedu, po jedno treće i šesto mesto, što je itekako zadovoljavajuće u poređenju sa zemljama čija se istorija učeća meri decenijama ili one, čiji je broj ostajanja u polufinalu daleko veći od dva", kaže se na kraju u saopštenju RTS-a.

Podsećanja radi, na lažnom Sarinom Tviter profilu je pre neki dan pisalo sledeće

"Neprolazak Srbije u finale Eurosonga pao je teško svima u našoj zemlji ali naravno najteže je samim izvođačima, grupi „Moje tri“, odnosno Mirni, Sari i Neveni, koje su dale sve od sebe da Srbiju predstave u najboljem svetlu u Malmeu.

Jedna od članica grupe, Sara Jovanović, oglasila se na Tviteru, i glasanje u prvoj polufinalnoj večeri ocenila kao – čist rasizam! "Ovo je bio rasizam! Dobro, šalim se malo, alo zaista kada pogledate jasno je da pesme koje nisu otpevane na engleskom nemaju ove godine nikakve šanse. Ljudi neće ni da slušaju numere koje su na nekim drugim jezicima.".

Čim je prevara otkrivena, lažni Sarin Tviter profil odmah nakon toga je ugašen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track