Najnovije vesti

Pantomimičar na čelu Doma omladine Beograda
Foto: Kurir

Marko Stojanović

Pantomimičar na čelu Doma omladine Beograda

Pop kultura
12:32h
Stojanović je za direktora DOB-a imenovan 30. maja kada je sa te pozicije otišao Milan Lučić koji je nedavno imenovan za v.d. direktora Filmskog centra Srbije

BEOGRAD - Skupština grada Beograda imenovala je Marka Stojanovića na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Stojanović je za direktora DOB-a imenovan 30. maja kada je sa te pozicije otišao Milan Lučić koji je nedavno imenovan za v.d. direktora Filmskog centra Srbije. Kako je saopšteno iz DOB-a, Stojanović je rođen je 1971. godine.

Na Fakultetu dramskih umetnosti završio je glumu i specijalizirao pantomimu na Pariskoj međunarodnoj školi mimodrame Marsela Marsoa. Na Univerzitetu Južne Karoline i Institutu za umetnost i medije Južne Karoline tokom dvomesečnog studijskog boravka izučavao je menadžment u umetnosti.

Trenutno pohađa specijalističke studije odnosa s javnošću na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.Tokom svoje profesionalne karijere glumca i profesora, ali i u humanitarnim i sportskim delatnostima, Stojanović je dugi niz godina posvećen radu sa mladima i unapređenju obrazovnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za mlade.

Od 2002. do 2012. Stojanović je bio zaposlen na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, kao šef katedre za glumu i docent za scenski pokret i glumu. Autor je akreditovanih programa osnovnih i master studija glume na ovom fakultetu.

Predaje Veštine komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Suosnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara, Beograd, kao i osnivač Beogradske škole pantomime u kojoj predaje.Radio je kao menadžer za marketing i komunikacije u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, te kao načelnik odeljenja za marketing Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Na poziciji člana Saveta Gradonačelnika Beograda za osobe sa invaliditetom bio je od 2009. do 2012, a direktor BOSI festa - filmskog festivala osoba sa invaliditetom 2010. godine.Predsednik je i suosnivač Nacionalnog saveza za karling Srbije, a od 2005. godine aktivan je u Olimpijskom komitetu Srbije.

Ostvario je brojne uloge (predstave "Čekajući nebo", "Briljantin", "Mušica"...) i realizovao mnoštvo projekata kao reditelj, asistent reditelja, autor ili koautor, na filmu, televiziji i u pozorištu (TV serije "Mala škola života" i "Zona braka", Skrivena kamera 3K... ).

Dobitnik je oko 20 domaćih i međunarodnih priznanja kao glumac i reditelj, ali i kao sportski i humanitarni radnik (Trofej "Sport i omladina" Međunarodnog olimpijskog komiteta za rad sa mladima i promociju olimpizma, Ružičasti gran pri Radio Beograda 202, Oskar popularnosti, Najbolji glumac u lutkarskoj predstavi "Devojčica sa šibicama" Malog pozorišta Duško Radović na Festivalu Jugoslovenskih dečjih pozorišta u Kotoru...). Tečno govori engleski i francuski jezik

Dom omladine
Dom omladine

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...