Anđelina prvi put u javnosti bez dojki
Foto: AP

Anđelina prvi put u javnosti bez dojki

Pop kultura -
Osećam se sjajno, predivno, i veoma sam mu zahvalna za svu podršku. To mi mnogo znači. Bred je bio neverovatan, zahvalila se Džolijeva svom vereniku

Holivudska zvezda Andželina Žoli, nekoliko nedelja pošto je objavila da je imala duplu mastektomiju, pojavila se u javnosti prvi put.

Glumica je sa verenikom Bredom Pitom pojavila u Londonu, na premijeri njegovog novog filma "World War Z" u elegantnoj crnoj haljini modne kuće "Sen Loran"."Osećam se sjajno, predivno, i veoma sam mu zahvalna za svu podršku. To mi mnogo znači. Bred je bio neverovatan, prosto neverovatan. On je predivan muškarac i otac i veoma sam srećna. Zadovoljna sam što se sada više govori o zdravlju žena", rekla je slavna glumica.

"Nakon što sam izgubila majku, veoma sam zahvalna na podršci ljudi", dodala je ona. Žolijeva je prošlog meseca saopštila da je imala duplu mastektomiju, nakon što je otkrila da ima naslednu mutaciju gena zbog koje je u značajno većem riziku da oboli od raka dojke i jajnika.

Andželinina majka Maršelin Bertran umrla je od raka jajnika u 56. godini, a Andželinina tetka preminula je prošlog meseca od raka dojke.

"Kada sam saznala kakva mi je realnost, odlučila sam da budem proaktivna i minimalizujem rizik koliko god je moguće. Stoga sam odlučila da se podvrgnem preventivnoj dvostrukoj mastektomiji. Doktori su procenili da imam 87 odsto šansi da dobijem rak dojke i 50 odsto šansi za rak jajnika. Kada sam saznala da je to moja realnost, odlučila sam da smanjim rizik tako što ću preventivno odstraniti obe dojke. Počela sam od grudi jer je rizik za taj rak veći od rizika za rak jajnika. Lično, ne osećam se manje ženom. Osećam se snažnom što sam donela tešku odluku koja ni na koji način ne umanjuje moju ženstvenost. Nadam se da će druge žene imati koristi od mog iskustva", napisala je glumica u autorskom tekstu u Njujork tajmsu.

http://www.youtube.com/watch?v=8cfGMUdPfBc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track