PROGLEDALI: Ministarstvo Ateljeu 212 dalo 9.000.000 dinara
Foto: Fonet

Izašao iz finansijske krize

PROGLEDALI: Ministarstvo Ateljeu 212 dalo 9.000.000 dinara

Pop kultura -
Spas Kokan Mladenović ostavio dug od 36.867.034 dinara. Donacijama smo dobili osam, a zarada na blagajni bila je 13 miliona dinara, kaže Ivana Dimić

Za samo sedam meseci rada Ivana Dimić, v.d. upravnica Ateljea 212, napravila je čudo.Vršilac dužnosti direktora je, naime, uspela da isplati dugove koje je ostavio njen prethodnik Kokan Mladenović.- Pozorište je od mog dolaska uspešno poslovalo. Ostalo nam je samo da do septembra glumcima isplatimo deo honorara za maj i jun. Nadam se da ćemo od jeseni poslovati bez dugova.Poslovanje bez dugovaKokan Mladenović je ostavio dugovanja od 36.867.034 dinara, a upravnik pre njega mu je 2009. godine u kasi ostavio milion dinara. Najveći računi bili su za struju, oko osam miliona. Pomoglo nam je pre svega Ministarstvo kulture uplatom od devet miliona, donacijama smo dobili osam, a prihod na blagajni je iznosio oko 13 miliona - kaže Dimićeva i dodaje:- Nisam sigurna koliko će Grad imati novca za naše projekte. Moj cilj je da poslujemo bez dugova. Ivanu Dimić više brine najavljeno donošenje zakona o budžetskom finansiranju, kojim će se Ateljeu i drugim pozorištima uskratiti donacije.Plaše se novog zakona- Mi ćemo ostati bez sredstava od donatora jer će novac ići u budžet. Nadam se da će zakon drugačije rešiti to pitanje kad je reč o ustanovama kulture.

Uplatio 200.000 za AteljeSrđan i Dijana, otac i majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, novčano su pomogli Atelje.- Srđan je uplatio 200.000 dinara za četiri karte za predstavu Petra Božovića i tako pomogao pozorištu- kaže v. d. upravnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track