Princ Albert: Crnogorsko primorje je mnogo lepo

Oduševio se

Princ Albert: Crnogorsko primorje je mnogo lepo

Pop kultura -
Princ od Monaka, koji je popodne stigao u višednevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, obišao je Tivat i luksuznu marinu Porto Montenegro, Kotor i Perast

PODGORICA - Princ Albert od Monaka kazao je večeras, nakon obilaska Tivta, Kotora i Perasta, da je Crnogorsko primorje mnogo lepo. "Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Crnoj Gori u prvoj zvaničnoj poseti. Za veoma kratko vreme, video sam mnogo lepog", rekao je princ Albert.

Princ od Monaka, koji je popodne stigao u višednevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, obišao je Tivat i luksuznu marinu Porto Montenegro, Kotor i Perast, a potom je brodom posetio ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. On se u Kotoru sastao sa crnogorskim princom Nikolom Petrovićem, a tokom sastanka potpisan je i sporazum o saradnji između fondacija dve kraljevske porodice.

Nadam se da je ovo prvi korak našeg partnerstva u kome ćemo razmeniti ideje i uraditi nešto konkretno u različitim oblastima, pre svega u zaštiti životne sredine, naročito u projektu koji se odnosi na očuvanje biodiverziteta Skadarskog jezera. Nadam se dugoročnoj saradnji , istakao je princ Albert od Monaka, prenose podgorički mediji. On će se sutra sastati sa najvišim crnogorski zvaničnicima.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović primiće princa Alberta od Monaka u rezidenciji na Cetinju, a nakon razgovora predviđeno je obraćanje za medije. Princ Alberta od Monaka sastaće se u Podgorici i sa premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapićem. Kako je najavljeno, princ Alberta od Monaka će tokom boravka u Crnoj Gori i Nacionalni park Durmitor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track