Ulaz slobodan - vodič za besplatne događaje u Beogradu
Foto: Facebook

Ulaz slobodan - vodič za besplatne događaje u Beogradu

Pop kultura -
Imali smo nameru da na jednom mestu objedinimo najave svih takvih događaja i ljudima pokažemo da i bez novca mogu biti konzumenti kvalitetnih kulturnih i drugih sadržaja, rekla je Miličićeva

Za one koji nemaju ideju gde da izađu u grad i šta mogu od izložbi, koncerata i drugih kulturnih gradskih dešavanja da posete besplatno, tu je vodič za sve Beograđane, portal "Ulaz slobodan".

Jedna od osnivača portala, Suzana Miličić rekla je da su prateći, iz profesionalnih razloga, brojna dešavanja u Beogradu ona i njene kolege programeri uvideli da srpska prestonica nudi niz besplatnih događaja od kojih neka imaju vrlo visok kvalitet.

"Imali smo nameru da na jednom mestu objedinimo najave svih takvih događaja i ljudima pokažemo da i bez novca mogu biti konzumenti kvalitetnih kulturnih i drugih sadržaja", rekla je Miličićeva.

Portal ne prati samo kulturna dešavanja ali, po prirodi stvari, “kulturnjaci” prave najveći broj događaja za koja je ulaz besplatan.

"Sve je više zaista maštovitih, inovativnih sadržaja koja od publike traže da bude i učesnik a ne samo posmatrač. Prestonica ima mnogo zanimljivih događaja koji su dostupni i to je potencijal koji mi pokušavamo da istaknemo", objasnila je ona, dodajući da kada to znate, onda je pitanje vašeg izbora da li ćete ostati pasivni i ništa od ponuđenog nećete iskusiti ili ćete, ipak, otići i proveriti šta to sve grad nudi.

Glavni kriterijum za najavu događaja na sajtu je da su - besplatni, a u zaglavlju portala i stoji - "najava besplatnih događaja u Beogradu".

Uglavnom, na sajtu će svi zainteresovani pronaći najave događaja iz kulture (jer ih ima najviše) ali programeri koji rade na projektu, prema rečima Miličićeve, trude se da informišu javnost o svim ostalim događajima koji su dostupni bez novca.

"Sada se pokreće niz sportskih aktivnosti za decu koja su na raspustu, sportske školice i kreativne radionice za njih. Gotovo svi sportski centri za decu, a neki i za odrasle, na svojim opštinama organizuju po neku besplatnu sportsku aktivnost (plivanje, pilates, joga, hodanje) tokom leta, svake nedelje imate jogu na Adi, a uskoro će i pilates. Zatim, često se u gradu na javnim mestima organizuju zdravstvena savetovališta, korisna predavanja o zdravlju i relaksaciji", ispričala je ona.

Miličićeva je rekla, da je posećenost sajta, koji radi dva meseca "za sada dobra" i da posetioci "reaguju pozitivno".

"Imamo oko hiljadu poseta dnevno, a ljude najviše, za sada, zanimaju besplatni koncerti i filmovi, kao i sadržaji za decu. Mi malo eksperimentišemo i proveravamo još koje vrste događaja im se sve dopadaju, a ako uspemo da ih motivišemo da nešto od ponuđenog zaista i probaju - to je odlična satisfakcija", istakla je ona.Miličićeva je rekla da sajt za sada pokriva samo događanja u Beogradu, jer je on rezultat rada grupe entuzijasta koji su uložili svoje programersko i medijsko znanje i koji ulažu sopstveno vreme, novac i trud."Imamo ideje za dalji razvoj koje, verujemo, mogu doprineti promociji besplatnih događaja i aktivirati ljude na različite načine", naglasila je ona, dodajući da se nada se da će zainteresovati i neke partnere i krenuti zajedno u akciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track