MODNA IKONA INSTAGRAMA: Najbolje obučeno dete na svetu
Foto: Instagram

MODNA IKONA INSTAGRAMA: Najbolje obučeno dete na svetu

Pop kultura -
Dečak sam bira šta će da obuče, iako Luisa kaže da ga ponekad usmeri ako nešto što on izabere baš i ne funkcioniše ili nije prikadno za vremenske prilike
1 / 6 Foto: Instagram

Deca Andželine i Breda, Bekamovi naslednici u "Barberiju” i mala pomodarka Suri Kruz u žiži su javnosti zbog dizajnerske garderobe koju nose. Međutim, pojavio se jedan klinac koji ih je sve oduvao, a poznatog roditelja ni na vidiku.

Petogodišnji Alonso Mateo je verovatno najbolje obučeno dete na svetu. I već ima 2500 sledbenika na Instagramu sa kojima deli svoje stajlinge.

Na svakoj slici ima drugu, samouverenu modnu pozu, sa rukom u džepu ili pogledom u daljini. Oko njega su palmine grančice, bazeni i nezaobilazni pas a i nekoliko „autoportreta” koje je sam napravio ajfonom ispred ogledala.

Ako pogledate njegovu mamu, jednako „skockanu” u „Živanšiju” i „Šanelu”, lako je pogoditi odakle je Alonso nasledio svoj modni ukus. Luisa Fernanda Espinosa je modna stilistkinja koja sinovljeve slike kači na svoj Instagram sa 127.000 sledbenika, pre nego što se pojave na Alonsovom profilu.

Dečak sam bira šta će da obuče, iako Luisa kaže da ga ponekad usmeri ako nešto što on izabere baš i ne funkcioniše ili nije prikadno za vremenske prilike. Kada izađu napolje Alonsa često slikaju i nepoznati prolaznici, iako on ume i da ih odbije ukoliko je preumoran. Za razliku od mnogih majki, Luisa ima sreće što njen sin obožava da ide u kupovinu.

To što Espinosa radi za magazin kao što je „Harper's Bazaar” i plata Alonsovog tate - vlasnika jedne privatne firme - omogućavaju porodici, koja se doselila u Kaliforniju iz Montereja, dovoljno novca i logistike da podrži zajednički hobi mame i sina. U jednom intervjuu Luisa je rekla da su Alonsovi omiljeni komadi odeće vojničke čizme i naočari a da je odnedavno opsednut leptir-mašnama.

Neki korisnici interneta kritikovali su porodicu Espinosa što odgaja sina - koji ima i ajpod i ajped i ajfon – da bude materijalista i da za jednog petogodišnjeg dečaka on previše brine o svom izgledu.

Mama Luisa je odmah stala u njegovu odbranu:

"Ljudi vole da osuđuju druge. Ako odemo u kupovinu i on hoće mokasine kakve nosi njegov tata, a ja mogu da mu ih priuštim, onda mu kupim. Dobro odgajamo naše dete. On je vaspitan, skroman, sladak dečak. Mislim da ne razmišlja o tome kako je modno napredan. Previše je mali za to", kaže mama Espinoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track