EGZIT: Kamperi okupirali Spens

EGZIT: Kamperi okupirali Spens

Pop kultura -
Ovogodišnji Egzit festival, održava se od 10. do 14. jula, okupiće posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata

Egzitov kamp ove godine smešten je kod Spensa, između otvorenog bazena i teniskih terena i tako će posetioci biti više upućeni na grad. Kapije su otvorene juče, kada su stigli prvi kamperi.

Ovogodišnji Egzit festival, održava se od 10. do 14. jula, okupiće posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata, a na 14 muzičkih bina postavljenih na Petrovaradinskoj tvrdavi i nekoliko bina za različite umetnicke sadržaje, publici će se predstaviti muzicari iz više od 20 zemalja sveta.

Egzit kamp u Novom Sadu za prva dva dana primio je nešto više od 700 posetilaca, među kojima su najbrojni gosti iz regiona, Holandije i Grčke, rekla je danas portparolka kampa Milena Vučković.Vučković je rekla da je kapacitet ovogodišnjeg Egzit kampa, koji je juče u 8 sati počeo sa radom, oko 4.500 gostiju.

Stiglo je oko 70 gostiju iz Grčke, koji su bili jednoobrazno obučeni u roze majice i svojim šalama i vikom privukli pažnju svih posetilaca kampa.

"Radi se o Grcima koji će volontirati na ovogodišnjem Egzit festivalu i biće raspoređeni na Petrovaradinskoj tvrđavi", objasnila je Vučković.Kao poseban kuriozitet Egzit kampa, ona je istakla činjenicu da se među posetiocima nalazi i jednogodišnja beba iz Holandije, koje još nije ni prohodalo i u kampu je sa roditeljima.

"Mislim da su posetioci kampa ove godine mnogo više upućeni ka centru grada zbog lokacije na kojoj se kamp nalazi. Iz razgovora sa posetiocima mogu zaključiti da su oni zadovoljni zbog toga što su smešteni u centru grada", rekla je Vučkovićeva.Egzit kamp je ove godine smešten na lokaciji kod otvorenog bazena Spensa, odnosno, iza istočne tribine stadiona FK "Vojvodina".

Prema rečima Vučkovićeve, posetiocima će na raspolaganju biti svi sadržaji koji su uobičajeni za kampove, a svakodnevno će biti organizovana i brojna sportska takmičenja i priredbe koje će animirati posetioce.Unutar kampa postavljeni su šatori gde dežuraju ekipe Hitne pomoći, Crvenog krsta i vatrogasno-spasilačke ekipe.

Najveći ekskluzivitet ovogodišnjeg Egzita je nastup "Atoms for peace" koji zaista predstavlja pravi svetski ekskluzivitet zato što će ove godine nastupiti na samo nekoliko svetskih festivala", rekao je on.

Tu su, dodao je, još neki noviteti kao što je "Rudimental Live" koji osvaja sve evropske liste, pa "Diplo" i niz izvođača koji na Festivalu nastupaju prvi put. "Sa druge strane tu su našoj publici poznati i provereni izvođači kao što su Dejvid Geta, "The Prodigy", Fatboy Slim, Nick Cave, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion", rekao je Kovačević, ističući da će ovogodišnji Egzit imati jedno od najboljih izdanja do sada.Kao poseban spektaklKovačević je najavio samo otvaranje festivala, u sredu 10. jula, na kom će glavna zvezda biti Nael Rodžers i njegov bend "Chic", a pre Rodžersa nastupiće hor "Viva Vox".

Za Naela Rodžersa Kovačević je rekao da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svetu muzike koji stoji iza desetak najvećih hitova u istoriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, "Duran Duran", Dejvida Bovija i mnogih drugih najvećih muzičara sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=f5zpUoMPVk0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track