Vila Đanija Versačea: 23.000 kvadrata, vrednih 125 miliona dolara

Vila Đanija Versačea: 23.000 kvadrata, vrednih 125 miliona dolara

Pop kultura -
Sagrađena 1930, vila ima 10 spavaćih soba, 11 kupatila i veliki bazen ukrašen mozaikom i obložen 24-karatnim zlatom

Ekstravagantna vila koja je nekada pripadala čuvenom italijanskom modnom kreatoru Đaniju Versačeu, biće stavljena na prodaju 17. septembra, saopštila je aukcijska kuća Fišer koja organizuje licitaciju.

Vila ispred koje je 1997. godine ubijen modni kreator se bezuspešno prodaje već godinu dana, a sada će se, sa sniženom cenom naći na aukciji.Prošle godine je raskošna rezidencija u Majamiju, koja se prostire na 23.000 kvadratnih metara, procenjena na 125 miliona dolara, a svako zainteresovan da učestvuje u aukciji moraće da ima barem 43 miliona dolara samo da bi se uključio u nadmetanje.

Italijanski kreator je kuću kupio 1992. i na njeno renoviranje tada potrošio 33 miliona dolara. U julu 1997, Versače je ubijen ispred ove vile. Okolnosti i pravi motivi likvidacije ostali su nerazjašnjeni do današnjeg dana, a kuća je jedno vreme služila kao hotel za ekskluzivne goste.

Agent za nekretnine zadužen za prodaju je saopštio da ubistvo vezano za ovu kuću neće odbiti potencijalne kupce "Ovo je Mona Liza nekretnina. Nema ništa nalik njoj, ona je jedinstvena. Gde god da pogledate, vidite, osećate Đanija Versaćea", rekao je nadahnuti prodavac.

Vila poseduje observatoriju, 12 ormana u glavnoj spavaćoj sobi i ogroman bazen optočen zlatom.Kupac će kupovinom ove vile dobiti jednu od najpoznatijih nekretnina na svetu, koja je u isto vreme i remek-delo.Aukcija Versačeove vile će biti otvorena 17. septembra, sa početnom cenom od 25 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track