Uskoro srpska verzija serije Urgentni centar

Hit u svetu

Uskoro srpska verzija serije Urgentni centar

Pop kultura -
Postoje šanse da se u ovoj ulozi pojavi Uliks Fekmiu. Posebno će biti izabran i glumac koji treba da tumači lik Dr Grina, kao i mladi stažisti

Emoušn od sredine avgusta kreće sa snimanjem naše verzije serije „ER“ koja će se zvati "Urgentni centar". Reditelj serije biće Stevan Filipović, poznat po filmovima "Šejtanov ratnik" i "Šišanje".

"Prihvatio sam veoma rado poziv da režiram “Urgentni centar” i trenutno smo u finalnim razgovorima oko podele uloga. Veliki sam fan porodičnih serija kao što su “Sopranosi”, “Odeljenje za ubistvo” i “ER” po kom radimo seriju. Serije su sjajna prilika da se napravi jedna slika društva sa herojima iz našeg vremena, gde postoje prijateljski odnosi, poslovni odnosi, ljubavne priče i dosta akcije", priča Filipović.

Scenario za pilot-epizodu je gotov i za dvadesetak dana počinje snimanje.

"Ljudi koji rade kao doktori u “Urgentnom centru” me jako podsećaju na filmadžije, koji za male pare daju maksimum od sebe i žrtvuju se za svoju profesiju", objašnjava Filipović.

U ovoj seriji se u SAD proslavio glumac Džordž Kluni, a kome će u Srbiji dopasti njegova uloga za sada možemo samo da nagađamo.

Postoje šanse da se u ovoj ulozi pojavi Uliks Fekmiu. Posebno će biti izabran i glumac koji treba da tumači lik Dr Grina, kao i mladi stažisti.

Producenti bi voleli da u seriji vide i Miloša Bikovića, Petra Strugara, Nikolu Đurička... "Trenutno smo u velikom poslu oko podele uloga. Treba imati u vidu da se u američkoj verziji “ER” Džordž Kluni pojavio tek nešto kasnije u prvoj sezoni. Kod nas će se lik koga je glumio Kluni takođe pojaviti i u prvoj sezoni. Tražimo pravog glumca za našu verziju. Za tu ulogu interesantan nam je Uliks Fekmiu, koji boravi u Beogradu, zbog uloge svoje žene Snežane Bogdanović u „Sinđelićima”. Takođe, trenutno tražimo junake koji će igrati dr Grina i mlade stažiste. Nemamo definitivan kast jer još nisu završeni pregovori sa svima. Treba to uklopiti kao celinu", kaže Filipović.

"ER" je popularna televizijska serija, čija je radnja smeštena u ordinacije hitnog odeljenja bolnice u Čikagu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track