STIGAO KUĆI: Depardje u Parizu sa ruskim pasošom
Foto: Reuters

Snima film

STIGAO KUĆI: Depardje u Parizu sa ruskim pasošom

Pop kultura -
Ja sam ruski državljanin, a boravište imam u Belgiji. Živim u Rusiji, gde sam proveo tri i po meseca

PARIZ - Glumac Žerar Depardje prvi put od kada je dobio rusko državljanstvo boravi u Parizu gde snima film o istoriji svetskog prvenstva u fudbalu.

"Ovo je prvi put da ponovo snimam u Francuskoj. Ja sam ruski državljanin, a boravište imam u Belgiji. Živim u Rusiji, gde sam proveo tri i po meseca. Imam svoje firme u zemljama u kojima živim, zato što je tamo ekonomski povoljnije", rekao je Depardje.

Depardje će u filmu Frederika Obirtena igrati osnivača svetskog prvenstva u fudbalu Žila Rimea, a ulogu u filmu ima i britanski glumac Tom Rot. Film bi trebalo da premijerno bude izveden tokom Mundijala u Brazilu 2014. godine.

Do nedavno francuski glumac objašnjava da već godinama u Francuskoj provodi veoma malo vremena. "Za 15 godina u Francuskoj sam proveo samo pet meseci. Od decembra 2012. godine mesec i po dana. Snimam filmove u Kazahstanu, Belgiji, Italiji... Ne bežim od poreza, već od onoga što vlade čine sa novcem koji dobijaju", tvrdi Žerar Depardje. On ocenjuje da će 2014. godina u Francuskoj biti "mnogo gora" nego što se za sada predviđa.

Depardje ima glavnu ulogu u filmu Ejbela Ferare "Dobrodošli u Njujork", u kojem igra bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana. Ruski predsednik Vladimir Putin je Depardijeu dodelio rusko državljanstvo pošto je on izjavio da će se odreći francuskog pasoša zbog drastičnog povećanja poreza za najbogatije Francuze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track