OTKRIVANJE SPOMENIKA: Kočićev dan u Beogradu
Foto: Wikipedia

Manifestacija

OTKRIVANJE SPOMENIKA: Kočićev dan u Beogradu

Pop kultura -
U Čuburskom parku, pesnici Srbije i Republike Srpske će cvećem i poezijom okititi spomenik Petru Kočiću

BEOGRAD - Na Novom groblju sutra u 11 časova počinje program Kočićevog dana u Beogradu, manifestacije koja se održava po 48. put u okviru književno-narodnog sabora Kočićevog zbora.

Kočićev zbor je prošlog ponedeljka u Parku Petra Kočića u Banjaluci svečano otvorio predsednik Zavičajnog društva Zmijanje Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja u Vladi Republike Srpske.

Posle manifestacije u Beogradu, slede programi u porti manastira Gomionica, svečana akademija u Banskom dvoru. Finalni dan je nedelja, 25. avgust kada će biti organozovan veliki narodni zbor na Zmijanju.

Tu će, uz prigodni književni program biti uručena i prestižna Kočićeva nagrada ovogodišnjem dobitniku, prof. dr Miljku Šindiću, saopštilo je danas Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

Sat kasnije, u 12 sati, u Čuburskom parku, pesnici Srbije i Republike Srpske će cvećem i poezijom okititi spomenik Petru Kočiću.

U 20 sati u Udruženju književnika Srbije biće književno veče pod nepromenjenim naslovom: "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji", kada će Kočiću u čast svoje stihove govoriti: Ranko Risojević, Jovanka Stojčinović Nikolić i Predrag Bjelošević iz Banjaluke, Elka Njagolova iz Varne i Andžela Dimčeva iz Sofije (Bugarska), i Milica Jeftimijević Lilić i Milko Grbović iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track