Bogdanu Dikliću nagrada Srce Sarajeva

Završen filmski festival

Bogdanu Dikliću nagrada Srce Sarajeva

Pop kultura -
Glumac Bogdan Diklić dobio je Srce Sarajeva za najboljeg glumca ovogodišnjeg SFF-a u filmu "Odbrana i zaštita", a dve mlade gruzijske glumice Lika Babluani i Mariam Bokeria Srce Sarajeva za najbolju glumicu

SARAJEVO - Gruzijski film "U procvatu" reditelja Nane Ekvtimishvili i Simona Grosa proglašen je najboljim igranim filmom završenog 19. Sarajevo film festivala, dok je Bogdan Diklić dobitnik Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

Glumac Bogdan Diklić dobio je Srce Sarajeva za najboljeg glumca ovogodišnjeg SFF-a u filmu "Odbrana i zaštita", a dve mlade gruzijske glumice Lika Babluani i Mariam Bokeria Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

"Ovo je nagrada koja se zove tako lepo. Nije ni zlatno, ni srebrno, već jednostavno srce grada. Zato mi je ova nagrada tako draga", kazao je Diklić preuzimajući Srce Sarajeva, prenela je agencija Fena.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film pripalo je ostvarenju "Sickfuckpeople" ukajinskog reditelja Jurija Rećinskog, koji govori o grupi dece, beskućnika koji su uspeli da prežive svoje zavisničko detinjstvo.

Specijalna priznanja u okviru programa za kratki film pripala su ostvarenjima "Čast" i "Rabbitland".

Specijalna nagrada žirija za dokumentarni program, koju podržava Al Jazeera Balkans, pripala je grčkom filmu "Čistači".

Sarajevo film festival, 19. po redu, počeo je 16. avgusta u okviru kog je prikazan 241 film u 12 selekcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track