PRIZNANJE VERI ČUKIĆ: Nagrada Pavle Vuisić srpskoj Sofiji Loren
Foto: Beta

Počeli 48. filmski susreti u Nišu

PRIZNANJE VERI ČUKIĆ: Nagrada Pavle Vuisić srpskoj Sofiji Loren

Pop kultura -
Zahvaljujem žiriju, kolegama koje su došle da uveličaju ovaj moj srećan trenutak i publici koja me je više od pola veka hrabrila i pružala mi šansu, kazala je Vera Čukić
1 / 4

Svečano u gradu na Nišavi.U Nišu traje 48. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma. Počeo je u ponedeljak na Letnjoj pozornici u drevnoj Tvrđavi uz zvuke fanfara i vatromet. Gradonačelnik Zoran Perišić svečano je uručio ključeve grada predsednici žirija Filmskih susreta Đurđiji Cvetić a dobitnica nagrade „Pavle Vuisić“ Vera Čukić zvanično je manifestaciju proglasila otvorenom.Nišom vladaju umetnici- Svi smo mi glumci, kako je davno rekao Šekspir. Svet je pozornica na kojoj svako igra svoju ulogu. Niš je jedini grad u Srbiji i svetu koji svoje kapije širom otvara i srdačno prihvata glumce ustupajući im svoje ključeve - rekao je gradonačelnik Perišić.Đurđija Cvetić je s velikom radošću prihvatila čuvanje ključa:- Vi ste publika, vi ste grad u kome se mi glumci osećamo najvoljenijim.Predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković uručujući nagradu „Pavle Vuisić“ divi srpskog glumišta Veri Čukić rekao da je ona srpska Sofija Loren, što je propraćeno gromkim i dugim aplauzom publike. Ona je evocirala uspomene na Vuisića i istakla da ga je upoznala kad je imala 15 godina, na snimanju filma „Kroz granje nebo“, da je s njim dugo sarađivala i da je mnogo naučila od njega.Nagrada od značaja- Zahvaljujem žiriju koji mi je dodelio visoku nagradu, svim kolegama koje su došle da uveličaju ovaj moj srećan trenutak i publici koja me je više od pola veka hrabrila i pružala mi šansu - istakla je Čukićeva.

Uglavnom mlađa publikaPrve večeri festivala prikazani su filmovi „Kad svane dan“ Gorana Paskaljevića i „Mamaroš“ Momčila Mrdakovića, dok su sinoć gledaoci videli „Krugove“ i „S/Kidanje“. Inače, organizator se pobrinuo da ove godine sve teče po protokolu i u najboljem redu, a publiku su na letnjoj pozornici sačinjavali uglavnom mladi ljubitelji sedme umetnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track