DŽEJMI OPLEO: Propao bih zbog Britanaca

Okomio se na radnike

DŽEJMI OPLEO: Propao bih zbog Britanaca

Pop kultura -
Moje carstvo bi se raspalo da mi u kuhinji rade samo Britanci. Imigranti mi spasavaju posao, kazao je Džejmi

Džejmi Oliver kritikovao je mlade Britance da su lenji.Naime, samo dan pošto je kritikovao siromašne koji troše to malo novca što imaju na velike televizore i gotova jela, Džejmi Oliver se okomio na svoje radnike.

"Moje carstvo bi se raspalo da mi u kuhinji rade samo Britanci. Imigranti mi spasavaju posao", kazao je Džejmi. Oliverovo carstvo se procenjuje na 150 miliona funti, a u njegovim restoranima zaposleno je oko 350 kuvara, plus 15 instruktora koji rade sa nezaposlenim mladima koji su u potrazi za poslom.

"Prosečno radno vreme nedeljno je iznosilo 80-100 sati, kada sam ja počinjao, međutim sada je Evropska Unija smanjila tu cifru na 48 sati, a Britanci koji rade za mene se i dalje žale da im je teško", kazao je kuvar.

"Pogotovo mladi! Dešavalo mi se da me zovu njihove majke, iako imaju 23 godine, i da viču na mene da im je dete umorno. Na radno vreme od 48 sati nedeljno, jeste li ozbiljni?", nastavio je svoju kritiku Oliver.

"Mislim da su evropski imigranti mnogo jači i žilaviji. Da nemam nijednog, moji restorani bi propali, jer ne bih mogao da nađem Britance koji bi ih zamenili.

Džejmi Oliver, koji savetuje siromašnima da ne kupuju gotova jela kazao je kako je on radio i po 15 sati dnevno kada je počinjao, a sada ima preko 30 restorana, samo u Velikoj Britaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track